Ένοχος ο Μανώλης Καλομοίρης για το φονικό στα Ανώγεια

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό ότι σκότωσε εν βρασμώ τον Ξυλούρη, αφού είδε νεκρό τον πατέρα του

Must Read

Ένοχο έκρινε τον Μανώλη Καλομοίρη το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια, όπου νεκρός έπεσε και ο πατέρας του κατηγορούμενου, Λευτέρης Καλομοίρης, μετά από πυροβολισμούς του Ξυλούρη.

Ο Μανώλης Καλομοίρης καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο αποδέχτηκε την πρόταση του εισαγγελέα, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τον γείτονά του εν βρασμώ ψυχής, αφού είδε ότι ο Ξυλούρης είχε σκοτώσει τον πατέρα του.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr στο δικαστήριο συγκεντρώθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από τη μεριά της υπεράσπισης ζητήθηκε να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τα ελλαφρυντικά του πρώτερου σύννομου βίου, της καλής διαγωγής μέσα στις φυλακές όπου παρακολουθεί προγράμματα σπουδών.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Καλομοίρης κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου ο ίδιος είχε πει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του τον θόλωσε και είχε ζητήσει να τον κριθεί δίκαια από το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This