Συγκλονίζει η κόρη του Μανώλη Καντάρη που τον δολοφόνησαν για μία κάμερα

Πρόκειται για τον άνδρα που πριν από 11 χρόνια δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του για μία κάμερα

Must Read

Ήταν τέτοια ημέρα πριν από 12 χρόνια όταν ο Μανώλης Καντάρης με μια κάμερα στα χέρια έφευγε από το σπίτι του, για να απαθανατίσει τον ερχομό του τέταρτου παιδιού του.

Στην είσοδο της πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής, η σύζυγός του, Σιμόνα Βιρτίλι μαζί με τη μητέρα της, τον περίμεναν, αφού είχε πάει να φέρει το αυτοκίνητο. Πέρασε αρκετή ώρα κι όταν δεν εμφανίστηκε, ανησύχησαν. Εκείνος δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο και η ετοιμόγεννη Σιμόνα άρχισε να ανησυχεί. Όταν η μητέρα της πήγε στο σημείο, είδε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Μανώλης Καντάρης είχε δολοφονηθεί για μία κάμερα, αξίας 120 ευρώ. Οι κινήσεις των τριών δραστών καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Τον πλησίασαν όταν έφτανε στο αυτοκίνητό του κι όταν πήγε να διαφύγει, τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στα πλευρά, το λαιμό και τα χέρια. Του άρπαξαν την κάμερα, το πορτοφόλι κι έφυγαν.

Η δολοφονία του Μανώλη Καντάρη προκάλεσε κύμα δημόσιας οργής και είχε ως αντίδραση, την επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, που οδήγησε και στη σύλληψη δύο Αφγανών δραστών, ηλικίας 20 και 27 ετών. Ο ένας εκ των δύο είπε πως, τον μαχαίρωσε επειδή «φώναζε πολύ». Ομολόγησαν το έγκλημα, αλλά και πως πούλησαν την βιντεοκάμερα στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ.

Η καταδίκη

Το 2012 οι δύο δράστες καταδικάστηκαν σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξης, ενώ ο τρίτος, στον οποίο και επέρριψαν την ευθύνη, δεν εντοπίστηκε ποτέ. Στην έφεση που εκδικάστηκε τρία χρόνια αργότερα, επέμειναν στην αθωότητά τους, χωρίς να δείξουν ίχνος μεταμέλειας.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε ανακοινώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο το 2016 και αφορούσε σε αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Μανώλη

Ωστόσο, τα τραγικά «χτυπήματα» της μοίρας στην οικογένεια του Μανώλη δεν σταμάτησαν εκεί. Η σύζυγος του, Σιμόνα Βιρτζίλι, έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2021, νικημένη από τον καρκίνο.

Η κόρη του, Ανδριάννα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θυμάται τον πατέρα της και την τραγική του απώλεια και έγραψε σε αναρτήσεις της:

«10 Μαΐου 2011. Η μαύρη μέρα που μας στιγμάτισε. Η μαύρη μέρα που δεν σου έκλεψαν απλά μία κάμερα. Σου έκλεψαν τόσο άδικα την ζωή και εμάς τον άνθρωπό μας. Μπαμπά μου ,ήσουν πολύ καλός για αυτόν τον κόσμο. Ήσουν η χαρά της ζωής, η πιο γλυκιά ψυχή και έτσι θα σε θυμόμαστε πάντα».

Μάλιστα, έχει «καρφιτσωμένη» στο προφίλ της φωτογραφία από προηγούμενη επέτειο της δολοφονίας του πατέρας της, με τους γονείς της και γράφει:

«11 χρόνια από την μαύρη μέρα που έφυγες τόσο άδικα… Η απώλειά σου δεν συνηθίζεται. Η πληγή είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά είσαι ακόμα εδώ γιατί μνήμη σου είναι αθάνατη. Σε κρατάμε εμείς στις καρδούλες μας σαν φυλαχτό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This