Η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη σπείρας που έκλεψε τα supercars γνωστού ποδοσφαιριστή και συζύγου δημοφιλούς τραγουδίστριας

Συνελήφθη ένας Αλβανός, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και καταζητούνται οι τρεις συνεργάτες του

Must Read

Στα ίχνη σπείρας με… ακριβά γούστα βρίσκεται η ελληνική αστυνομία, καθώς αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν χθες το μεσημέρι στη σύλληψη ενός 29χρονου άνδρα αλβανικής καταγωγής, μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών υπερπολυτελών οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα του κυκλώματος που έκλεβε supercars κυρίως στα νότια και δυτικά προάστια της Αθήνας είναι ένας γνωστός ποδοσφαιριστής και ο σύζυγος δημοφιλούς τραγουδίστριας. Ειδικότερα, μέλη της συγκεκριμένης σπείρας είχαν κλέψει από τη Γλυφάδα το αξίας 130.000 ευρώ Range Rover του συζύγου της τραγουδίστριας στη, ενώ από την ίδια περιοχή έκανε «φτερά» και αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας, αξίας 70.000 ευρώ, το οποίο ανήκει σε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 550.000 ευρώ, από Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι, οι οποίες σημειώθηκαν τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, διάστημα κατά το οποίο ο συλληφθείς και τρία ακόμη άτομα, τα οποία και αναζητούνται, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις κλοπές κυρίως υπερπολυτελών οχημάτων τύπου SUV.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των «επιδρομών» της, η σπείρα χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο για την κατόπτευση του χώρου που ήταν σταθμευμένο το όχημα-στόχος, ενώ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέρχονταν σε αυτό και απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού. Ακολούθως, το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση, προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS trucker).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο κινητά τηλέφωνα,
πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων (το ένα επιχειρησιακό), δύο ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων, άκοπο κλειδί αυτοκινήτου, ομφαλός κλειδαριάς οχήματος, εξαρτήματα οχημάτων (όπως λεβιές ταχυτήτων και αεραγωγοί), GPS, διαρρηκτικά εργαλεία, 40 μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και το όχημα της οργάνωσης.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος των τεσσάρων μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές από άτομα που έχουν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών και με περιουσιακό όφελος, άνω των 120.000 ευρώ, από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

*κεντρική φωτο: αρχείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This