Οργή από τους ταξιτζήδες στην Θεσσαλονίκη: Γίνονται δρομολόγια με ιδιωτικά ΙΧ!

Τι καταγγέλει ο πρόεδρος του Σωματείου «Ερμής»

Must Read

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί στην Θεσσαλονίκη καθώς, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ιδιώτες «επιστρατεύουν» τα οχήματά τους για να κάνουν παράνομα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο, αλλά και σε άλλους προορισμούς!

Μιλώντας στο thestival.gr,  ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ», Κλήμης Λεοντιάδης αναφέρει πως το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εδώ και αρκετό καιρό και έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της αύξησης των τουριστών.

Όλα ξεκίνησαν από διάφορες εφαρμογές στο διαδίκτυο που καλούν τους πολίτες που έχουν ΙΧ να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν κόσμο μέσα στην πόλη, να κάνουν δηλαδή την δουλειά του ταξί.

«Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο, τα δρομολόγια αυτά δεν μπορούν να ανήκουν σε τέτοιες εφαρμογές. Οι αστικές μεταφορές πρέπει να γίνονται μόνο από ταξί».

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει πως οι επιβάτες στα εν λόγω οχήματα δεν πληρώνουν λιγότερα χρήματα ενώ δεν έχουν καμία ασφάλεια.  Όπως λέει ο πρόεδρος του Σωματείου, για ένα δρομολόγιο από το κέντρο προς το αεροδρόμιο, το κόστος είναι κοντά στα 25 ευρώ, τη στιγμή που μέσω της εφαρμογής μπορεί να ανέλθει στα 26.

Σύμφωνα με τον κ. Λεοντιάδη οι εφαρμογές αυτές έρχονται σε μια δύσκολη εποχή για τους ιδιοκτήτες ταξί καθώς ο κλάδος του βιώνει δυσκολίες και οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το μεροκάματο λόγω των υψηλών τιμών στα καύσιμα, αλλά και της γενικότερης ακρίβειας που έχει περιορίσει τα δρομολόγια με ταξί.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι ταξιτζήδες θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο νομικά προκειμένου να εξαλειφθούν τα παράνομα φαινόμενα.

Παράλληλα, η διοίκηση του Σωματείου έχει επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι, κυρίως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Στη εφαρμογή που είναι πιο δημοφιλής αυτή την περίοδο,  ο υποψήφιος ιδιοκτήτης οχήματος αφού εγγραφεί και δηλώσει το όχημα που μπορεί να διαθέσει για τα δρομολόγια,  λαμβάνει ειδοποιήσεις από τους χρήστες αυτής για τους προορισμούς που επιθυμούν να μεταβούν.

Ο «ταξιτζής» μπορεί να κάνει προσφορά τιμής καθώς και κάποιων υπηρεσιών που ενδεχομένως προσφέρει στο όχημά του, όπως για παράδειγμα wi-fi!

Από την άλλη, ο χρήστης της εφαρμογής αφού καταχωρήσει το δρομολόγιο που επιθυμεί στην εφαρμογή, με αφετηρία και τελικό προορισμό, στη συνέχεια λαμβάνει προσφορές από τα διαθέσιμα οχήματα που μπορούν να τον εξυπηρετήσουν, ενώ μπορεί να δηλώσει και πόσα χρήματα προσφέρει ο ίδιος για το δρομολόγιο που επιθυμεί.

Δείτε την καταγγελία του Σωματείου στην σελίδα στο Facebook:

Τις τελευταίες μέρες και εν όψη της τουριστικής σεζόν παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα από ΙΧ και βαν τα οποία εκτελούν δρομολόγια κυρίως προς το Αεροδρόμιο.Επίσης παρατηρείται είσοδο στον χώρο των μεταφορών και μεγάλης πολυεθνικής εφαρμογής τύπου UBER να εκτελεί τοπικά δρομολόγια με ΙΧ.
Έχουμε ενημερώσει ήδη την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Έχουμε ενημερώσει ήδη την Γενική Αστυν Διευθυνση.
Έχουμε ενημερώσει όλη την πολιτική ηγεσία της πόλης.Μιλάμε καθημερινά με την ΠΟΕΙΑΤΑ για το ζήτημα αυτό.
Έχουμε συναντηθεί με τον δικηγόρο του Σωματείου για να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά πάντως υπευθύνων.
Έχουμε ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα με τροχαία Αεροδρόμιο με όλο το κλιμάκιο ελέγχου.
Συλλέγουμε όλο αυτό το διάστημα πληροφορίες και στοιχεία για τις παράνομες δράσεις αυτών.
Θα σταλούν όλα στον εισαγγελέα και στο ΣΔΟΕ.
Υπάρχει υπεύθυνος στο Αεροδρόμιο που παρακολουθεί τα πάντα και αν χρειαστεί θα μπουν και άλλοι.
Θα πρέπει οι ενέργειες να είναι συντονισμένες και να πληρώσουν όσοι παρανομούν.
Πρέπει να ξέρουν οι συνάδελφοι ότι το τελευταίο καιρό το σωματείο ασχολείται ΜΟΝΟ με αυτό το θέμα.Τα αποτελέσματα ελπίζουμε να φανούν σύντομα.Δυστυχώς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε μόνοι μας και αυτόβουλα χωρίς την βοήθεια των Αρχών.Ο αγώνας αυτός θα είναι μακρύς και δύσκολος!!!

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Τρόμος για ταξιτζή: Τον απείλησαν με όπλο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This