Συναγερμός στον Έβρο: Σε 15 σημεία βρίσκονται ομάδες μεταναστών, που στέλνει η Τουρκία

Τα κυκλώματα εκβιάζουν, βάζοντας μπροστά τα παιδιά

Must Read

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τις ελληνικές Αρχές, καθώς στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται έντονη κινητικότητα από τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, που εκμεταλλεύονται την μείωση της στάθμης του νερού στον ποταμό και σπρώχνουν δεκάδες μετανάστες προς την Ελλάδα.

Το απόγευμα της Δευτέρας μία ακόμα ολιγομελής ομάδα μεταναστών διέσχισε τα σύνορα, στην περιοχή Ψαράδες, ενώ και άλλες ομάδες ετοιμάζονται να διασχίσουν τα σύνορα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι διακινητές αφήνουν τους μετανάστες ακόμα και πάνω σε μικρές νησίδες. Εκτός από τους 91 που εγκλωβίστηκαν κοντά στα Μαράσια και μεταφέρθηκαν σε δομή της Βόρειας Ελλάδας, δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκαν και σε νησίδα κοντά στη Νέα Βύσσα, που μαζί με τα Μαράσια, το Πέταλο και οι Φέρρες αποτελούν «κόκκινες» περιοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στην ΕΡΤ, αρκετά ανήσυχος ανέφερε ότι «σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες σε άλλα 15 σημεία βρίσκονται ομάδες μεταναστών».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «στη ΖΑΠ (Ζώνη Ασφαλείας Προκάλυψης) οι μόνοι που μπορούν να κινηθούν είναι η αστυνομία, ο στρατός και η συνοριοφυλακή μαζί με την Frontex. To ίδιο ισχύει και από την τουρκική πλευρά. Το πως βρέθηκαν οι μετανάστες στη ΖΑΠ και κανείς δεν τους πείραξε είναι ένα ερώτημα».

Εκτιμά μάλιστα πως «τα κυκλώματα άλλαξαν την μεθοδολογία τους. Πλέον εκβιάζουν, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βάζοντας μπροστά τα παιδιά, τα οποία προκαλούν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση».




Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This