Ίος: Παιδιά με κεφάλια σκυμμένα και δάκρυα στα μάτια 

Ιρλανδοί μαθητές αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους

Must Read

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η εικόνα με τα δεκάδες νέα παιδιά, παραταγμένα στο λιμάνι της Ίου, την ώρα που οι σοροί των δύο 18χρονων Ιρλανδών που βρήκαν τραγικό θάνατο στο νησί, μεταφέρονταν στην Αθήνα.

Δεκάδες φίλοι και συμμαθητές, με κατεβασμένα κεφάλια και δάκρυα στα μάτια, κρατούσαν στα χέρια τους κίτρινα τριαντάφυλλα και αποχαιρετούσαν τους 18χρονους Άντριου Ο’ Ντόνελ και Μαξ Γουόλ που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Ίο, όπου βρίσκονταν για καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως αναφέρουν οι Irish Times, πολλοί από τους μαθητές του ιδιωτικού σχολείο St. Michael’s College του Δουβλίνου, όπου σπούδαζαν και οι δύο 18χρονοι, καθώς και άλλοι μαθητές από όλη την Ιρλανδία αποχαιρέτησαν τα αδικοχαμένα παιδιά.

Η Σοφία Τόκα, η οποία εργάζεται στο γραφείο μιας ακτοπλοϊκής εταιρείας δίπλα στο λιμάνι, δήλωσε στους Irish Times πως ήταν ένας συγκινητικός φόρος τιμής στους δύο νέους. «Έδειχναν σεβασμό, δεν κουνιόντουσαν, είχαν κατεβασμένα τα κεφάλια τους. Τόσο σιωπηλοί καθώς αποχαιρετούσαν με τον δικό τους τρόπο» είπε.

Στο νησί βρέθηκαν και οι γονείς των αδικοχαμένων νέων, οι οποίοι συνόδευσαν τα φέρετρα των παιδιών τους στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Τα σημεία όπου βρέθηκαν νεκροί

Τις φωτογραφίες από τα σημεία στην Ίο στα οποία βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι δύο 18χρονοι Ιρλανδοί με διαφορά λίγων ωρών αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

O Άντριου Ο’ Ντόνελ βρέθηκε νεκρός στον γκρεμό που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία. Η εφημερίδα τονίζει ότι το σημείο είναι πολύ κοντά στο νοσοκομείο και σε κεντρικό δρόμο ενώ είναι κάτω από ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

O συνομήλικος φίλος του πρώτου νεαρού, Μαξ Γουόλ, έχασε την ζωή του ξαφνικά από ανακοπή όταν ενημερώθηκε για τον θάνατο του φίλου του. Ο Μαξ είχε προβλήματα με την καρδιά του και είχε κάνει χειρουργική επέμβαση.

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται το σοκάκι στο οποίο ξεψύχησε το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι στο οποίο είχε μεταβεί προκειμένου να φύγει για τον Πειραιά ώστε να επιστρέψει στο Δουβλίνο.

Τι είπαν λιμενικοί

Στην εφημερίδα μίλησαν δύο άντρες του λιμενικού σώματος για την επιχείρηση έρευνας που στήθηκε για τον 18χρονου Άντριου.

«Επικεντρωθήκαμε αρχικά στις πλαγιές κοντά στο λιμάνι αλλά δεν βρήκαμε τίποτα αλλά επιστρέψαμε για δεύτερη φορά. Η σορός του ήταν κρυμμένη σε θάμνους και δεν ήταν ορατή από το μονοπάτι που βρίσκεται στην κορυφή της πλαγιά. Υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και σπίτια στην περιοχή αυτή οπότε ήταν εύκολο την πρώτη φορά να μην την δούμε», είπε ο πρώτος λιμενικός.

Ο δεύτερος ανέφερε: «Αρχικά περπατήσαμε κατά μήκος του μονοπατιού στην κορυφή της πλαγιά και δεν μπορούσαμε να δούμε κάτι γιατί η σορός ήταν μέσα σε χαμηλή βλάστηση. Είναι λυπηρό ότι ενώ αστυνομικοί και φίλοι του Άντριου τον αναζητούσαν, δεν ήταν σε ερημική περιοχή αλλά κοντά σε όλους αλλά δεν το αντιληφθήκαμε αυτό».

Σε μια τρίτη φωτογραφία από την Daily Mail φαίνεται ένα μπουκέτο λουλούδια στην κορυφή της πλαγιάς στην οποία εντοπίστηκε νεκρός ο 18χρονος Άντριου. Ο νεαρός είχε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ πριν χάσει την ζωή του.


Τα ευρήματα

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This