Φωτιές στη χώρα: Καλύτερη η εικόνα σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη

Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Must Read

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν και οι τρεις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν χθες, 6/8 Κυριακή στην Ελλάδα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο.

 






Από τις 37 δασικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, τρεις μαίνονται ακόμη, καθώς η φωτιά καίει σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη. Aυτές οι τρεις πυρκαγιές, οριοθετήθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν ενεργό μέτωπο. Παράλληλα βοήθησε και η χθεσινή νύχτα, καθώς δεν σημειώθηκαν δυνατοί άνεμοι που θα έκανε ακόμη δυσκολότερο το έργο της Πυροσβεστικής. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από νωρίς το πρωί άρχισαν και οι ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα της Πυροσβεστικής. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

 

 

Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στον Όλυμπο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής καίει στην πλευρά της Λάρισας πάνω από την τοποθεσία Μπεχτέσι, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας. Πλέον έχει περιοριστεί σε βραχώδη χαράδρα και δεν απειλείται το δάσος που βρίσκεται στο σημείο. 

 


Φωτιά ξέσπασε και στη Μάνη και συγκεκριμένα στην περιοχή Πάλιρος, στην Ανατολική Μάνη. Η πυρκαγιά καίει νότια του οικισμού Πάλιρος του Δήμου Ανατολικής Μάνης και εκδηλώθηκε στις 8:30 το βράδυ.

 


Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This