Νοσοκομείο Μεταξά: Τι απαντά ο διοικητής για τις απευθείας αναθέσεις για προμήθειες

Κάνει λόγο για δημοσιεύματα που επιθυμούν την χειραγώγηση και θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση

Must Read

«Παραπλανητικά» χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα που αφορούν τις απευθείας αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ ο διοικητής του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», Χαράλαμπος Τουμπέκης, οι οποίες ελέγχονται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ο διοικητής απαντά με επιστολή σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» στο οποίο αναφέρεται πως την περίοδο της πανδημίας έγιναν απ’ ευθείας αναθέσεις, αγορές χωρίς εγκρίσεις ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ο νόμος για την αγορά υλικών αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Τουμπέκης αρνείται τα πάντα και ουσιαστικά δεν απαντά στις αποκαλύψεις.

Να σημειωθεί πως χθες, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Σαράντος Ευσταθόπουλος έκανε μια δήλωση που προκάλεσε σάλο όταν επιβεβαίωσε ότι τις προμήθειες του νοσηλευτικού ιδρύματος τις έχει αποκλειστικά ο διοικητής. 

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους του νοσοκομείου και την ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την υποχρηματοδότηση που έχει οδηγήσει στην αναβολή χημειοθεραπειών.

 

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του διοικητή του «Μεταξά»:

«Οι γνωστοί  “παράγοντες” που ειδικεύονται στη συκοφαντία, τη θεσιθηρία και τη μέθοδο του “πάρθιου βέλους ” ξαναχτύπησαν!!! Και αυτήν όμως τη φορά με άσφαιρα και άστοχα πυρά.

Αγαπητή κα Ευθυμιάδου, της εφημερίδας  “Έθνος ́”,

Αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι βρέθηκαν στην κατοχή σας δημόσια έγγραφα
διαβαθμισμένα ως εμπιστευτικά, για το οποίο η Διοίκηση του ΓΑΝΠ ́ ́Μεταξά ́ ́ είναι βέβαιη πως η απάντησή σας θα είναι η κάλυψη όπισθεν του  “δημοσιογραφικού απορρήτου”, γνωρίζουμε καλά όμως ότι προέρχονται από γνωστούς ευνοημένους θεσιθήρες και οπαδούς της ήσσονος προσπαθείας που αντιπολιτεύονται καθ ́έξιν τη λογική αλλά περιέργως και την πολιτική παράταξη που τους τοποθέτησε εκεί που βρίσκονται, οφείλουμε να παρατηρήσουμε πως το ρεπορτάζ σας της 30.08.2023 ενέχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά παραπειστικότητας και παραπλάνησης του αναγνωστικού σας κοινού.

Αφού αφιερώνετε 7 παραγράφους για να  “ενημερώσετε” τους αναγνώστες σας πως
υφίστανται “βαριές” οικονομικές ατασθαλίες στο Νοσοκομείο μας που αφορούν συμβάσεις,αγορές και προμήθειες, τις οποίες μάλιστα έχει διερευνήσει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και έχει εκδώσει αλλεπάλληλα (sic..) πορίσματα, στο δεύτερο μέρος του κειμένου σας αποκαλύπτετε ότι τελικώς υπάρχει μόνο ένα πόρισμα, το οποίο σας πληροφορούμε πως αφορά μία και μόνη υπόθεση!!!

Την προμήθεια από το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο τεστ PCR και RAPID άλλα μεν
συμβατικώς, άλλα δε με απευθείας αναθέσεις, καθώς όπως θυμάστε η χώρα είχε πόλεμο με την πανδημία, πόλεμο τον οποίο κερδίσαμε και ως χώρα και ως ΓΑΝΠ  “Μεταξά”!!! Όσο για τις συμβατικές παραγγελίες δεν τίθεται θέμα, για δε τις παραγγελίες με απευθείας ανάθεση αυτές πραγματοποιήθηκαν με τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς σε αντίθεση με όσα ψευδώς αναφέρετε, λόγω έλλειψης κατ ́εκείνο το διάστημα των απαραίτητων πόρων στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, παρ ́ό,τι ως Διοίκηση και ως ΔΣ είχαμε εγκαίρως αποταθεί στους προϊσταμένους μας για χρηματοδότηση ή για μαζική αγορά από τη ΔΥΠΕ των απαραίτητων αντιδραστηρίων.

Αποτέλεσμα των έγκαιρων και δημοσιονομικά υπεύθυνων ενεργειών μας ήταν ότι το
Νοσοκομείο μας κατέγραψε ίσως τον ελάχιστο αριθμό θανάτων από COVID-19 μεταξύ όλων των μεγάλων και μικρότερων υγειονομικών μονάδων της επικράτειας, καθώς κατά την είσοδο και παραμονή τους ελέγχονταν όλοι, ασθενείς, ιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι, επισκέπτες, συνοδοί σε καθημερινή και αδιάλειπτη βάση!!! Σας ενημερώνουμε δε ότι όλες οι εξετάσεις έλαβαν χώρα στο πρότυπο αντιδραστήριο του Νοσοκομείου μας, χωρίς πρόσθετα έξοδα μεταφοράς και χωρίς καθυστερήσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το Νοσοκομείο να έχει όσα αντιδραστήρια και υλικά αναλώσιμα χρειαζόταν χωρίς στην ουσία επιβάρυνση, καθώς αυτά εξοφλήθηκαν στον προμηθευτή αρκετούς μήνες αργότερα και μάλιστα με γενναίες εκπτώσεις στις τιμές αγοράς τους εκ μέρους του.

Τα τιμολόγια δε που εκδίδοντο νομιμοποιούνται ως παραστατικά από την κείμενη νομοθεσία, και γι ́αυτούς τους λόγους το πόρισμα που περιέργως βρέθηκε στη διάθεσή σας δεν αποδίδει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη ούτε στο Διοικητή ούτε σε κάποιο άλλο μέλος του ΔΣ.

Οφείλουμε δε να σας ενημερώσουμε πως ο έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήταν εξ αρχής αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο ικανοποιήθηκε για να διαλυθεί επιτέλους κάθε σκιά σε σχέση με την προμήθεια σωτήριων τεστ RAPID και αξιόπιστων PCR από το Νοσοκομείο Μεταξά, για τα οποία από τη συγκριτική εξέταση αριθμού προμηθειών και αριθμού εξετάσεων δεν προέκυψε η παραμικρή υπέρβαση και για τα οποία μερικοί καλοθελητές και δήθεν αμύντορες του δημοσίου χρήματος λύσσαξαν ακριβώς γιατί το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε στη χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ελλάδα!!!

Για τα προσόντα του Διοικητή δε θα κάνουμε κάποια σχετική μνεία, έχετε κάθε δικαίωμα να τον αμφισβητείτε και να τον επικρίνετε, λάβετε δε υπόψιν πως διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη διοίκηση μονάδων Υγείας και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο δήμο Πειραιά με ακηλίδωτη θητεία. Το γραφείο των μελών του ΔΣ και του Διοικητή είναι πάντα ανοιχτό για εκπροσώπους του Τύπου, ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αλλαγή στην εμφάνιση, την ποιότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Νοσοκομείο μας, την καθαριότητα, την ευκοσμία, την τάξη στα χειρουργεία, τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, τις επιτυχημένες δράσεις μας για
τον καρκίνο του μαστού κ.α.

Κατανοούμε τη διάθεση να πληγεί η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας μέσω ημών, δεν αποδεχόμαστε όμως τις συκοφαντίες και τα κατασκευασμένα εντέχνως (ή ατέχνως;) δημοσιεύματα, που προσπαθούν να ποδηγετήσουν και να χειραγωγήσουν μάλιστα όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, που γνωρίζουμε όμως ότι λειτουργούν και εξετάζουν βάσει της κείμενης νομοθεσίας και όχι υπείκοντες στην πίεση εξωθεσμικών κέντρων.

Στη διάθεσή σας για κάθε συνάντηση ή ενημέρωση και ελπίζουμε να διαθέτετε την ευθιξία να αναδημοσιεύσετε αυτό το δελτίο τύπου αυτούσιο στην έντυπη ηλεκτρονική μορφή της έγκριτης εφημερίδας σας.

Με εκτίμηση
Εκ της Διοικήσεως»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This