Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογράφων – Χρησιμοποιούσαν τα έγγραφα για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Είχαν δημοσιεύσει διαφημιστικά βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Must Read

Περισσότερα από 2.700 έγγραφα διαφόρων χωρών αξίας 600.000 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή μεγάλου κυκλώματος πλαστογράφων που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Πρόκειται για διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής και διπλώματα οδήγησης. Ανάμεσα στα έγγραφα που κατασχέθηκαν από τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ στην Ομόνοια και την οδό Λιοσίων περιλαμβάνεται ακόμη και διπλωματικό διαβατήριο, που είχε καταχωριστεί ως κλεμμένο στις 21 Ιουλίου 2022.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τουλάχιστον επί έναν χρόνο πλαστογραφούσαν έγγραφα με σκοπό την διακίνηση μεταναστών ή τη «νομιμοποίησή» τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την δράση τους κέρδιζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν ανάλογα με το είδος και την προέλευση του εγγράφου από 200 έως και 800 ευρώ ανά έγγραφο. Τα μέλη του κυκλώματος φέρεται πως είχαν διακριτούς ρόλους με δύο Ιρανούς να λειτουργούν υπερσύγχρονο και εξειδικευμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων διαφόρων τύπων και χώρων.

Οι δε Παλαιστίνιοι φέρονται να είχαν αναλάβει το ρόλο να συγκεντρώνουν μεγάλο απόθεμα ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, τα οποία διέθεταν απευθείας σε δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών ή τα παρέδιδαν στους συλληφθέντες υπηκόους Ιράν ώστε κατά παραγγελία να νοθεύσουν τα έγγραφα αλλάζοντας τις φωτογραφίες κατόχων ή τα ατομικά στοιχεία κατόχων.

Τα μέλη του κυκλώματος προκειμένου να προωθήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους είχαν δημοσιεύσει βίντεο σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσίαζαν τις τεχνολογικές ικανότητες του εργαστηρίου τους με την κατοχή υπερσύγχρονου ψηφιακού εκτυπωτή LASER 3D καρτών τύπου PVC, που τους έδινε την δυνατότητα για την κάρτας εξαρχής πλαστών εγγράφων που έχουν την μορφή κάρτας.

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.700 τεμάχια εγγράφων (διαβατήρια, δελτία ταυτότητας, άδειες διαμονής και άδειες ικανότητας οδήγησης) τρίτων προσώπων και αμφιβόλου γνησιότητας, για καθένα από τα οποία η τιμή πώλησης κυμαινόταν από 200 έως 800 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This