Λάρισα: «Καμπάνα» σε 65χρονο που άρπαξε από άκληρη συγγενή του 250.000 ευρώ

Must Read

Ένοχος κρίθηκε χθες ο 65χρονος που είχε κατηγορηθεί ότι εξαπάτησε μία ηλικιωμένη συγγενή του στην Λάρισα, με αποτέλεσμα να της αρπάξει 250.000 ευρώ! Ο άνδρας καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με 3ετή αναστολή.

Ο 65χρονος ανιψιός, μέχρι πρότινος, αποτελούσε το έμπιστο συγγενικό πρόσωπο της 87χρονης άκληρης συνταξιούχου, η οποία -μη έχοντας εμπιστοσύνη στις τράπεζες-, του εμπιστεύτηκε δύο μεταλλικά κουτιά από σφαίρες που περιείχαν περίπου 250.000 ευρώ. Τα κουτιά αυτά ο άνδρας τα έκρυψε στον πάτο ενός βαρελιού, σε διπλανή αποθήκη από το σπίτι της ηλικιωμένης, όπως ακριβώς του είχε υποδείξει.

Ωστόσο, από τις 250.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, έκαναν…φτερά τα 220.000 ευρώ, με συνέπεια στα δύο κουτιά να μείνουν μόνο 30.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, η 87χρονη αναγκάστηκε να καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων και να μηνύσει τον 65χρονο συγγενή της.

Ο 65χρονος, απολογούμενος χθες, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ενοχή του. «Μετά την κλοπή, η οικονομική κατάσταση άλλων προσώπων μεταβλήθηκε και όχι του κατηγορουμένου», υποστήριξε ο δικηγόρος του. Νωρίτερα ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του υπογράμμισε πως «τα όσα κατέθεσε η παθούσα είναι αληθή, είναι πλήρως αποδεδειγμένα» προτείνοντας την ενοχή του 65χρονου.

Σε δύο χρόνια, η κλοπή

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαρτίου 2021, όταν η 87χρονη έκανε μήνυση στον 65χρονο συγγενή της κατηγορώντας τον ως τον άνθρωπο ο οποίος, το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2021, έκλεψε 220.000 ευρώ από τα δύο μεταλλικά κουτιά.

Το 2019 που πέθανε ο άκληρος αδελφός της, η 87χρονη εμπιστεύτηκε τον 65χρονο και τοποθέτησε το ποσό των 250.000 ευρώ σε δύο μεταλλικά κουτιά τα οποία από κοινού αποφάσισαν να κρύψουν σε ένα βαρέλι σε μια αποθήκη. Στην αποθήκη γιατί, όπως τόνισε χθες η υπεράσπιση του 65χρονου, είχε προηγηθεί απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι της ηλικιωμένης, η οποία δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες γιατί είχε διαπιστώσει «ανεξήγητη» κίνηση στον λογαριασμό της. Τον Φεβρουάριο του 2021, που η 87χρονη ζήτησε να ελέγξει τα δύο κουτιά, διαπίστωσε πως μέσα σε αυτά υπήρχαν μόνο 30.000 ευρώ και πως οι υπόλοιπες 220.000 ευρώ είχαν κλαπεί.

Χθες, ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως από την ακροαματική διαδικασία «προέκυψε ότι υπήρχε το χρηματικό ποσό και ήταν κρυμμένο με τρόπο που ο κατηγορούμενος ήξερε», «αποδείχθηκε ότι ο μόνος που ήξερε και κατ’ εντολή της παθούσης ήταν ο και κατηγορούμενος». Για να προσθέσει πως «δεν αποδείχθηκε ότι υπήρξε βίαιη διάνοιξη» της πόρ- τας της αποθήκης ώστε «κάποιος τρίτος να ισχυρισθεί ότι έγινε διάρρηξη».

Δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης

Μάλιστα, διευκρινίστηκε πως αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρσάλων, ερευνώντας τότε την υπόθεση, διαπίστωσαν πως ούτε το σπίτι της 84χρονης, αλλά ούτε και η αποθήκη όπου βρισκόταν το βαρέλι, έφεραν ίχνη διάρρηξης.

«Τα όσα κατέθεσε η παθούσα είναι αληθή, είναι πλήρως αποδεδειγμένα» κατέληξε ο εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του 65χρονου. «Όλα γίνονταν κατ’ εντολή της παθούσης» τόνισε η υπεράσπιση, για να προσθέσει ότι «ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο μόνος που γνώριζε» για την ύπαρξη των χρημάτων.

Διευκρίνισε επίσης ότι «μάρτυρες ανέφεραν ότι έγιναν απόπειρες διάρρηξης και ληστείας, όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν χρήματα. Ο κατηγορούμενος πρότεινε στην παθούσα να βάλει τα χρήματα στην τράπεζα, αλλά εκείνη το αρνήθηκε. Έβαλαν τα λεφτά στον στάβλο γιατί διέρρηξαν το σπίτι. Ο κλέφτης μπήκε από την πίσω πόρτα και άφησε τις 30.000 ευρώ για να ενοχοποιησει τον κατηγορούμενο. Άλλων μεταβλήθηκε η οικονομική κατάσταση και όχι του κατηγορουμένου» κατέληξε η υπεράσπιση και τονίζοντας ότι δεν αποδείχτηκε η κατηγορία ζήτησε την απαλλαγή του 65χρονου. Η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας ανακοίνωσε την απόφαση περί ενοχής του 65χρονου στον οποίο, μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This