Θεσσαλία: Στη «μάχη» οι Ένοπλες Δυνάμεις ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας

Must Read

Την ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλίας ζουν με τον τρόμο για το τι θα τους ξημερώσει ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» την ευρύτερη περιοχή, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή και παράλληλα συνεχίζουν να συνδράμουν στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, ήδη συνδράμουν 108 άτομα ως χειριστές των διατιθέμενων μέσων, 12 άτομα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής ‘Αμυνας σε 2 ομάδες και εντός της ημέρας, πρόκειται να συμπληρωθούν με 3 επιπλέον ομάδες των 5 ατόμων και να ανέλθει το προσωπικό στα 29 άτομα, 19 πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί και 1 αξιωματικός Υγειονομικού – Κτηνιατρικού.

Σε ετοιμότητα ελικόπτερα και σωστικές λέμβοι

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων όσον αφορά στην επερχόμενη κακοκαιρία καθώς έχουν διατεθεί 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 10 λέμβους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ενώ είναι σε κίνηση για το στρατόπεδο «Μπουγά» στη Λάρισα και 120 άτομα (2 Λόχοι) της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, με 24 λέμβους στο στρατόπεδο «Γεωργούλα».

Από πλευράς μέσων, έχουν διατεθεί 3 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, 11 οχήματα γενικής χρήσης, 3 Ειδικά Οχήματα με Εξοπλισμό Απολύμανσης, 3 προωθητές γαιών, 3 φορτωτές γαιών ενώ βρίσκονται σε κίνηση και πρόκειται αφιχθούν εντός της ημέρας επιπλέον 14, ένας ισοπεδωτής γαιών, 2 εκσκαφείς τάφρων, 3 φορτωτές/εκσκαφείς τάφρων, 7 ανατρεπόμενα οχήματα ενώ βρίσκονται σε κίνηση και πρόκειται αφιχθούν εντός της ημέρας επιπλέον 14 ανατρεπόμενα, 7 ρυμουλκά οχήματα, 2 φορτωτές μικρού μεγέθους, 2 γέφυρες Bailey σε Καλά Νερά Μαγνησίας και Στουρναραίικα Τρικάλων, 2 γεννήτριες, 12 λέμβοι, 2 λεωφορεία, ένα μηχάνημα εξυγίανσης ύδατος αλλά και 4 φωτιστικοί πύργοι που αναπτύσσονται εντός της ημέρας.

Από ιπτάμενα μέσα έχουν διατεθεί τρία ελικόπτερα UH-1H ενώ πρόκειται να αναπτυχθούν, σήμερα, κατά τις απογευματινές ώρες ακόμη τρία ελικόπτερα (1 CH-47D, 1 S-70, 1 SUPER PUMA στην 111 και 110 Πτέρυγα Μάχης ανάλογα με τη διαθεσιμότητα υποστέγων στα αεροδρόμια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επιπλέον, τίθενται σε διάθεση του διοικητή 1ης Στρατιάς το σύνολο των UH-1H της περιοχής.

Στον Βόλο βρίσκεται ήδη το αρματογωγό «Ικαρία», ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται μια φρεγάτα και ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς, από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού.

Από δομές, σε ετοιμότητα διάθεσης βρίσκονται τα Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και το Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.

Τέλος, τίθεται από σήμερα το σύνολο του προσωπικού σχεδίου «Ξενοκράτης» στην περιοχή της Θεσσαλίας σε άμεση ετοιμότητα εντός μονάδων και το σύνολο του προσωπικού σχεδίου «Ξενοκράτης» στις περιοχές Αττικό – Βοιωτίας και Θεσσαλονίκης από σήμερα σε δίωρη και από αύριο το πρωί στις 07:00 σε άμεση ετοιμότητα εντός μονάδων.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση meteo: «Ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει η νέα κακοκαιρία – Στο επίκεντρο η Θεσσαλία

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» και τη Θεσσαλία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This