Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου «αναγεννήθηκε» με ευγενή δωρεά της οικογένειας του Νικόλα Πατέρα

Must Read

Τον εφοπλιστή Γεώργιο Προκοπίου χειροθέτησε με λαμπρότητα σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σε μια τελετή που έλαβε χώρα στον ιστορικό Ιερό Ναό του Aγίου Νικολάου Πτωχοκομείου που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον Μάιο του 2023 στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και τον οποίο με δωρεά του ανακαίνισε ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας!

  • Από τον Δ. Λυμπερόπουλο

Στην τελετή παρέστησαν οι άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με πρώτο τον Αθανάσιο Μαρτίνο, ο δωρητής της ανακαίνισης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, Νικόλας Πατέρας, η οικογένεια του Γεώργιου Προκοπίου και ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η οικογένεια του Γεώργιου Προκοπίου, του νέου άρχοντα του Πατριαρχείου, με τον παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών βρίσκεται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και Πλουτάρχου, και ανεγέρθηκε το 1876 στο εσωτερικό του περιβόλου του Πτωχοκομείου Αθηνών, με βάση σχέδια του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κάλκου και δωρεά του Ανδρέα Συγγρού. Πρόκειται για έναν ναό ρυθμού σταυροειδούς μετά τρούλου με εμφανή αργολιθοδομή, πλίνθινο διάκοσμο και αξιόλογες αναλογίες, οι οποίες διαπνέονται από «αισθητικήν συγκίνησιν» και οι οποίες την κατατάσσουν στον νεοβυζαντινό ρυθμό.

Ο Γεώργιος Προκοπίου με τον παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κατά τη διάρκεια της τελετής

Ο ιερός ναός, που αντιμετώπιζε για σειρά ετών σοβαρά προβλήματα, ανακαινίστηκε με την ευγενή δωρεά της οικογένειας Πατέρα και τον Μάιο του 2023 τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Νικόλας Πατέρας είχε τότε σημειώσει ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή που ο Θεός τον αξίωσε να ανακαινίσει τον Ναό του Αγίου Νικολάου.

Νικόλας Πατέρας και Γεώργιος Προκοπίου

Ο ευεργέτης εφοπλιστής Νικόλας έχει προβεί σε ακόμα μία πράξη αγάπης, ανακαινίζοντας τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα στο θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός», στη μνήμη της πολυαγαπημένης του αδελφής Μαρίας Πατέρα. Ενα εκκλησάκι καταφύγιο πίστης και προσευχής για όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και τους συγγενείς τους, οι οποίοι αντλούν δύναμη και κουράγιο από την Παναγία.

Νικόλας Πατέρας, Θανάσης Μαρτίνος
Η άφιξη του παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον Νικόλαο Πατέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This