Mαθητής 7 ετών ζήτησε να πηγαίνει στο σχολείο με κοριτσίστικα ρούχα και αρνήθηκαν – «Δεν αισθάνεται αγόρι» λέει η μητέρα του

Το σχολείο απέρριψε το αίτημά του - Διαφωνεί ο πατέρας

Must Read

Να πηγαίνει στο σχολείο με κοριτσίστικα ρούχα ζήτησε ένας 7χρονος μαθητής σε σχολείο της Αττικής, με τη διεύθυνση να απορρίπτει το αίτημα της μητέρας του. Μεταξύ άλλων το αγοράκι ζήτησε να του επιτρέψουν να μπαίνει στις γυναικείες τουαλέτες, ωστόσο και ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό.

Από πλευράς της η μητέρα υποστηρίζει ότι το παιδί τους δεν αισθάνεται ότι είναι αγόρι και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει σεβαστό από το περιβάλλον του, ζητώντας μάλιστα να βρεθεί μια λύση. Ωστόσο, ο πατέρας του 7χρονου που βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγό του, διαφωνεί.

«Είμαι μητέρα και ως μητέρα οφείλω να ικανοποιώ τις επιθυμίες του παιδιού μου. Ποτέ δεν του είπα “είσαι αγόρι” ή “είσαι κορίτσι”. Ο ρόλος μου δεν είναι να κρίνω τις επιλογές, ούτε τον τρόπο που θέλει να βλέπει τον εαυτό του. Είναι άνθρωπος και έχει δικαιώματα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του πει πως να είναι ευτυχισμένος. Δεν αισθάνεται αγόρι, τότε δεν είναι και αυτό πρέπει να διορθωθεί. Στο πλαίσιο αυτό της επιλογής του μπορεί να απαιτεί από τους άλλους να τον αποδεχτούν όπως νιώθει» δήλωσε η μητέρα του 7χρονου στην εκπομπή «Πρωινό».

Για την υπόθεση μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας Φοίβος Στρουγγάρης, ο οποίος σημείωσε ότι η «η μητέρα είναι έντονα υποστηρικτική προς την επιθυμία αυτή του παιδιού ενώ ο πατέρας είναι πολύ αρνητικός και θεωρεί πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα δημιουργηθεί τοξικό» είπε και πρόσθεσε: «στο σπίτι παρότι το ζευγάρι δεν βρίσκεται σε διάσταση έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα».

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του 7χρονου ανησυχεί και σημειώνει ότι οι κινήσεις αυτές μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο παιδί του, το οποίο όταν μεγαλώσει θα κάνει τις επιλογές του: «Σέβομαι και αγαπώ τον γιο μου. Είμαι έτοιμος να σεβαστώ τις επιλογές του, αν αυτές διαμορφώθηκαν με την προσωπική του κρίση και όχι από την πλύση εγκεφάλου της μητέρας του, της όποιας μόδας και την άποψη όποιου άλλου στο ευρύτερο περιβάλλον του, στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο. Όσο μεγαλώνει θα μπορεί να επιλέγει για όλο και περισσότερα. Όσο πιο μικρός είναι, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη μου να τον προστατεύσω από επιλογές που δεν είναι σε θέση να λάβει και ίσως μετανιώσει στο μέλλον. Δεν θέλω να βιώσει τον ρατσισμό που θα τον ακολουθεί μία ζωή» είπε.

 

Την υπόθεση σχολίασε και ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης ο οποίος εξήγησε: «Στην ηλικία των 7 ετών τα παιδιά βρίσκονται στα πρώτα στάδια κατανόησης της ταυτότητας φύλου. Είναι σύνηθες για τα παιδιά αυτής της ηλικίας να μπαίνουν σε διερευνητικές συμπεριφορές οι οποίες σχετίζονται με την έκφραση του φύλου, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν προτιμήσεις ένδυσης. Αυτά είναι μέρος της ανάπτυξης, δεν είναι ενδεικτικό προκαθορισμένης ταυτότητας φύλου που γίνεται στα παιδιά ενώ μεγαλώνουν» ανέφερε ο ψυχίατρος και επεσήμανε:

«Ένας βαθμός εξερεύνησης πρέπει να είναι σεβαστός. Είναι σημαντικό για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, να παρέχουν υποστηρικτικό και επιβεβαιωτικό περιβάλλον για να εξερευνούν τα παιδιά την ταυτότητά τους. Οι γονείς που είναι ακρογωνιαίος λίθος της συναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού και η αγάπη και η αποδοχή τους είναι σημαντική για τη συνολική ευημερία του παιδιού ως ενήλικα μετά, πρέπει να υποστηρίζουν το παιδί στην εξερεύνηση. Οπότε η προθυμία της μητέρας είναι αξιέπαινη. Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται ασφαλής χώρος για να γίνει αυτό» τόνισε.

Μιλώντας για τη διαφωνία των δύο γονέων, ο ψυχίατρος δήλωσε: «δεν μπορούμε να μιλήσουμε απόλυτα, δεν τους γνωρίζω, δεν γνωρίζω αν κινούνται με το θυμικό τους ή με την ανάγκη τους για τη φροντίδα του παιδιού τους. Να πω όμως ότι για τα παιδιά που αισθάνονται επίμονη δυσφορία φύλου συνιστάται επαγγελματική υποστήριξη, χρειάζεται ειδικός να αξιολογήσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This