Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ κύκλωμα στην Σάμο με πλαστά χαρτιά σε παράνομους αλλοδαπούς που ζητούσαν άσυλο

Προμηθεύονταν τα πλαστά έγγραφα από περιοχή της Αττικής και τα πωλούσαν σε παράτυπα εισερχόμενους μετανάστες στο νησί

Must Read

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου διακινούσαν πλαστά δελτία αιτούντων ασύλου, έπεσε στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Σάμο. Συνελήφθησαν πέντε άτομα κατηγορούμενα για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της πλαστογραφίας, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.ΑΣ, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προέκυψε ότι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2023, ο αλλοδαπός αρχηγός και οι συλληφθέντες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, με σκοπό την διακίνηση, έναντι χρηματικής αμοιβής, πλαστών δελτίων αιτούντων διεθνούς προστασίας, σε παράτυπα εισερχόμενους υπηκόους τρίτων χωρών στο νησί της Σάμου.

Τα μέλη του κυκλώματος, δρώντας υπό την καθοδήγηση του αρχηγού τους, προμηθεύονταν τα πλαστά έγγραφα από περιοχή της Αττικής και ακολούθως τα πωλούσαν σε παράτυπα εισερχόμενους αλλοδαπούς στην Σάμο, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη παραμονή και μετακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 11 πλαστά δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας, δυο πλαστές ταυτότητες αλλοδαπών Αρχών, τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και και δύο κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ το προανακριτικό έργο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω, το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις της οργάνωσης, η τυχόν συμμετοχή περισσότερων ατόμων σε αυτήν, καθώς και η ενδεχόμενη εμπλοκή της σε συναφείς έκνομες ενέργειες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This