Ήδη… απλησίαστοι κουραμπιέδες και μελομακάρονα δύο μήνες πριν από τα Χριστούγεννα!

Στα 16,50 με 18 ευρώ το κιλό οι τιμές τους κι ας είναι ακόμη στα... αζήτητα

Must Read

Αν και λόγω και των καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στη χώρα, οι -λιγότερες από- 60 ημέρες που απομένουν για τα Χριστούγεννα φαντάζουν ακόμη πολλές, ορισμένα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι έχουν ήδη διαθέσιμα τα κλασικά γλυκά των εορτών, όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πρώτες… αναγνωριστικές επισκέψεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, οι τιμές τους είναι ήδη αρκετά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι -αναμενόμενα- η ζήτηση είναι ακόμη εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως, όσο θα πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων, και όσο περισσότερο οι καταναλωτές θα σπεύδουν μαζικά να τα προμηθευτούν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι αυξήσεις στις τιμές τους.

Γνωστό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έφερε ήδη τους πρώτους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, παρότι ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα. Στο εν λόγω κατάστημα, οι κουραμπιέδες αμυγδάλου κοστίζουν 17.90 ευρώ το κιλό, τα μελομακάρονα 16.40 ευρώ το κιλό και τα μελομακάρονα με σοκολάτα 17.90 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστείων Νομού Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, τόνισε στο karfitsa.gr πως αναμένεται μικρή αύξηση συγκριτικά με τις περσινές τιμές στα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων.

«Οι τιμές πάντα διαμορφώνονται μέσα από ένα πρίσμα πολλών παραγόντων. Έχει να κάνει με το κόστος των πρώτων υλών ανάλογα με τη συνταγή του καθένα, με την τοποθεσία του κάθε καταστήματος και με το ενοίκιο. Επίσης το κόστος της ενέργειας θα μας απασχολήσει όλους. Ακόμα όμως δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στα ζαχαροπλαστεία. Θεωρούμε ότι οι τιμές φέτος δεν θα έχουν ιδιαίτερη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι. Θεωρούμε πως θα δούμε μια αύξηση τιμής από 2-5% λόγω του ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουμε περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των καταναλωτών μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να παρέχουμε στους καταναλωτές προϊόντα με καλή σχέση ποιότητας και τιμής», δήλωσε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται πως πέρυσι τα μελομακάρονα κόστιζαν από 12 μέχρι 16 ευρώ το κιλό και οι κουραμπιέδες από 13 μέχρι 18 ευρώ το κιλό.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This