Θεσσαλονίκη: Κορνάροντας κατέφθασαν στο υπουργείο οι οδηγοί ταξί – Πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο και από άλλα σωματεία

Aντιδρούν κατά του νέου νομοσχεδίου

Must Read

Συνεχίζονται οι ηχηρές κινητοποιήσεις!

Με απανωτά κορναρίσματα μετέβησαν μπροστά στο ΥΜΑΘ οι επαγγελματίες ταξί της Θεσσαλονίκης. Αφού παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα κλείνοντας συμβολικά τον δρόμο, αποχώρησαν με τα οχήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο σημείο υπήρχε πάντως κλιμάκιο της τροχαίας για την ρύμθιση της κυκλοφορίας.

Σε δηλώσεις του ο Θόδωρος Σταυρίδης, πρόεδρος της ραδιοταξί, υποστήριξε πως «το κράτος θεωρεί τους επαγγελματίες του κλάδου φοροφυγάδες και προσπαθεί να ελέγξει τα εισοδήματά τους. Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Σήμερα ξεκινήσαμε μία 24ωρη κινητοποίηση η οποία θα κλιμακωθεί αν και εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές σε αυτό το νομοσχέδιο. Σε ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τα κριτήρια εργασίας. Κάποιος μπορεί να δουλεύει στην Μύκονο, κάποιος στην Αθήνα, κάποιος σε ένα χωριό. Άλλος να έχει μισή άδεια, άλλος ολόκληρη. Το να φορολογούμαστε όλοι με 12.000€ μίνιμουμ χωρίς επιμέρους κριτήρια, είναι παράλογο».

Άλλος επαγγελματίας πρόσθεσε πως «πέρα από την φορολογία που πάει να επιβληθεί, τα επιμέρους κόστη του να διατηρεί κάποιος ταξί ξεπερνούν τα 4.000 ευρώ. Το ταξί δεν είναι εργοστάσιο. 4.000 ευρώ δε μπορούν να βγουν από την τσέπη μας και χώρια οι φόροι».

Την ίδια στιγμή πορεία πραγματοποίησαν και διάφορα σωματεία και επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, που επίσης διαμαρτύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This