«Φωτιά» η τιμή του γάλακτος στα σούπερ μάρκετ – Τι καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Must Read

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι το τελευταίο διάστημα, λόγω της τιμής στην οποία πωλείται το γάλα, δεδομένης της γενικότερης ακρίβειας που μαστίζει καταναλωτές και επαγγελματίες.

«Βγάλαμε προχθές μια ανακοίνωση ως Διοικητικό Συμβούλιο, και είναι η πρώτη φορά που βγάζουμε προς τα έξω τις τιμές τις οποίες ζητάμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Δημήτρης Μόσχος και συμπλήρωσε:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι, για παράδειγμα, οι τιμές στο αγελαδινό γάλα είναι πολύ κάτω από τα 60 λεπτά/λίτρο που ζητάμε. Στο δε αιγοπρόβειο γάλα είναι η μέση τιμή το προηγούμενο διάστημα είναι κοντά στο 1,58 με 1,54 ευρώ το λίτρο και αυτό που θα πρέπει να έχει ο κόσμος στο μυαλό του είναι ότι για να γίνει 1 κιλό φέτα χρειάζονται περίπου 4 κιλά γάλα. Που σημαίνει ότι αυτή η τιμή η οποία εμφανίζεται στο ράφι πραγματικά δεν ανταποκρίνεται -όπως και σε όλα τα γεωργικά προϊόντα, το βλέπουμε το τελευταίο διάστημα- στην τιμή που πραγματικά πωλείται και σε σχέση με αυτό που παίρνει ο παραγωγός ουσιαστικά».

«Η διαφορά με την τιμή του γάλακτος στο ράφι των σουπερμάρκετ είναι τεράστια»

Ο ίδιος εξήγησε πως σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του παραγωγού, τα τελευταία χρόνια καταγράφονται τεράστιες αυξήσεις και στις ζωοτροφές αλλά και στην ενέργεια που για εκείνους είναι μεγάλη υπόθεση γιατί είναι και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

«Η τιμή του γάλακτος στον παραγωγό είναι ανάλογη με το τι ποσότητα παράγει. Ξεκινάει από τα 33 λεπτά/λίτρο και φτάνει μέχρι περίπου τα 54 λεπτά/λίτρο σήμερα στις πολύ μεγάλες μονάδες που έχουν πάρα πολύ μεγάλη παραγωγή. Η διαφορά με την τιμή του γάλακτος στο ράφι των σουπερμάρκετ είναι τεράστια, είπε, κι ενώ στο γάλα δεν υπάρχει ο μεσάζοντας, είπε. Εμείς νομίζουμε ότι υπάρχει θέμα και με το κράτος, με την πολιτεία, γιατί δεν υπάρχει μία λογική για το πώς αυξάνονται τόσο ψηλά οι τιμές», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Δημήτρης Μόσχος και κατέληξε:

«Όταν εγώ είμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ στην παραγωγή και παίρνω μία τιμή και έρχεστε εσείς για παράδειγμα, από τη μία στιγμή στην άλλη, και μέσα σε μία ημέρα πληρώνεστε με τη διπλάσια τιμή, εγώ τι να σκεφτώ;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This