«Χειρόφρενο» τραβούν οι ταξιτζήδες σε ολόκληρη τη χώρα

Χωρίς ταξί η Αττική στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, επαναλαμβανόμενες 48ωρη απεργίες από αύριο Δευτέρα στην υπόλοιπη χώρα

Must Read

Την αντίδρασή τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποφάσισαν να δείξουν έμπρακτα (και) οι οδηγοί ταξί σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς, όπως ανακοίνωσαν, αποφάσισαν να απεργήσουν από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ταξιτζήδων καλούν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, αρχής γενομένης από αύριο, Δευτέρα 4/12, στις 5 τα ξημερώματα, έως και τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής 8/12.

«Κανένα ταξί στο δρόμο. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται» επισημαίνει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

Υπενθυμίζεται, πως, από την πλευρά του, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας 48ωρη απεργία και εκφράζοντας «την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Μάλιστα με σημερινή ανακοίνωση του το ΣΑΤΑ, αποσαφήνισε ότι τα ταξί της Αττικής θα κυκλοφορούν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, αλλά στις 5 και 6 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ταξί θα απεργήσουν. «Το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Είναι ωμή δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των αξιών που υποτίθεται ότι παρέχει μια δημοκρατική χώρα στους πολίτες της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:
^
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This