1.000.000 ευρώ για το κεφάλι του Αλβανού «Πάσσαρη» στον Κορυδαλλό

Γιατί ο διαβόητος μαφιόζος Αλντο Μπάρε, που έπαιζε μπάλα με τα κρανία των αντιπάλων του, έχει επικηρύξει τον σκληρό των ελληνικών φυλακών Λαέρτ Χατζίου

Must Read

O «Πάσσαρης» της Αλβανίας ονομάζεται Λαέρτ Χατζίου, βρίσκεται έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού, αλλά έχει επικηρυχθεί απ’ τον Αλβανό μαφιόζο Αλντο Μπάρε με 1.000.000 ευρώ. Ο τελευταίος, που είχε διαφύγει στην Τουρκία, εκτίει πλέον την ποινή των δις ισοβίων στις αλβανικές φυλακές, έχοντας διαπράξει τα πιο φρικτά εγκλήματα στην πόλη Λούσνια, όταν κατέρρευσε το 1997 από τις παρατράπεζες το καθεστώς Μπερίσα.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Τότε που ο Αλντο Μπάρε θέριζε με τις ριπές των καλάσνικοφ αντίπαλες συμμορίες, έκοβε τα κεφάλια τους και έπαιζε μπάλα στις αλάνες, κάνοντας επίδειξη του πόσο αδίστακτος είναι. Το καμπανάκι για τον 32χρονο Λαέρτ ότι έχει επικηρυχθεί ήχησε στις Φυλακές Ιωαννίνων και τότε μεταφέρθηκε άρον άρον στον Κορυδαλλό. Ο ίδιος έχει κατονομάσει επίσημα στις ελληνικές δικαστικές Αρχές πως ο Αλντο Μπάρε πληρώνει όσο όσο για να τον σκοτώσουν, ενώ δεν διστάζει να αναφέρει πως ανάμεσά τους υπάρχει μια βεντέτα που στάζει σφαίρες, αίμα και άσβεστο μίσος.

Ο πολυϊσοβίτης Αλντο Μπάρε

Σε καθεστώς προστασίας

Ο Αλβανός «Πάσσαρης» βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, ενώ έχει ανοιχτά γραμμάτια και με τις ελληνικές διωκτικές Αρχές, αφού το όνομά του εμπλέκεται σε δυο φόνους συμπατριωτών του, που διαπράχθηκαν στα πέριξ της πλατείας Καραϊσκάκη. Η διερεύνηση αυτών των «συμβολαίων» είναι και ο λόγος που δεν έχει εκδοθεί στην Αλβανία, αν και έχει συλληφθεί απ’ τον περασμένο Μάιο καταδιωκόμενος με «ελληνική ταυτότητα» στα Γιάννενα. Ο μαφιόζος Αλντο Μπάρε για το «κεφάλι» του Αλβανού «Πάσσαρη» δίνει το υπέρογκο ποσό του 1.000.000 ευρώ, καθώς ο Λαέρτ Χατζίου στην πόλη τους, τη Λούσνια της κεντρικής Αλβανίας, το 2017 σκότωσε σε καφετέρια δύο ανίψια του πολυϊσοβίτη.

Η δύναμη πάντως του Αλβανού μαφιόζου Αλντο Μπάρε είναι τέτοια, που ο Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε δημόσια τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα πως «έλαβε μίζα 300.000 ευρώ για να απολύσει τον εισαγγελέα που πρότεινε την καταδίκη της δις ισοβίου κάθειρξης …».

Ο Λαέρτ Χατζίου

Η λίστα θανάτου

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε από την ομολογία του μετανοημένου εκτελεστή Αρτάν Ταφάνι, που κατέθεσε ότι ο έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού οργάνωσε κατά τα έτη 2021-2023 τέσσερα συμβόλαια θανάτου στη χώρα του.

Φονικές ενέδρες που «στάζουν» εκδίκηση
  • Την 1η Ιουνίου 2021 ο επιχειρηματίας Çajup Selimi εκτελέστηκε στο Τεπελένι. Ο 45χρονος, που είχε κατάστημα χονδρικής με προϊόντα σιταριού, πυροβολήθηκε με πυροβόλο όπλο.
  • Στις 13 Μαΐου 2021 ο Fridman Xhaferraj σκοτώθηκε στην Κορυτσά. Ο 25χρονος πυροβολήθηκε και στη συνέχεια το πτώμα του ρίχτηκε στη δεξαμενή του Gjançi.
  • Ο Alban Semaku, 38 ετών, βρέθηκε δολοφονημένος στις 17 Οκτωβρίου 2021. Ηταν γνωστός ως «Elton Kinezi» και ήταν μέλος της διαβόητης συμμορίας της Λούσνιας. Δολοφονήθηκε πέντε μήνες μετά την αποφυλάκισή του.
  • Ο Albi Bashaliu εκτελέστηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2021. Ο 35χρονος σκοτώθηκε με όπλο στο χωριό Gjoçaj, στο Peqini. Υπάρχουν υποψίες ότι το έγκλημα έγινε για εκδίκηση, αφού ο αδερφός του θύματος είχε σκοτώσει τον 44χρονο Albert Xhahysaj.

Ο 32χρονος οργάνωσε και σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε Τίρανα και Δυρράχιο, ενώ από την ομολογία του μετανοημένου εκτελεστή προκύπτει πως σκόπευε να δολοφονήσει και την εισαγγελέα Ντολορέζα Μουσαμπέλιου.

Ο Λαέρτ πιάστηκε στις 22/5/2023 στην περιοχή της Ελεούσας των Ιωαννίνων. Ολα άρχισαν όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό οχήματος να σταματήσει, αυτός όμως δεν υπάκουσε, αλλά αντίθετα πάτησε γκάζι. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το όχημα έπεσε σε τρία οχήματα, εγκλωβίστηκε σε φανάρι και τελικά ακινητοποιήθηκε, όταν χτύπησε σε κράσπεδο και έσκασε το λάστιχο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αερόσακοι. Οι αστυνομικοί βρήκαν τότε την ευκαιρία και συνέλαβαν τον οδηγό και άλλους δύο επιβάτες του οχήματος, ανάμεσά τους και τον 32χρονο συνεπιβάτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» αναζητήσεων από την Ιnterpol, ο δε οδηγός του οχήματος ήρθε από την Αθήνα για να παραλάβει τον επικίνδυνο κακοποιό. Ηρθε κρυφά από αφύλακτη διάβαση στα σύνορα, ενώ μαζί του πιάστηκε και άλλος ένας Αλβανός, που είχε κι αυτός απασχολήσει της αστυνομικές Αρχές το 2021, όταν είχε τραυματιστεί από πυρά, που είχαν ως στόχο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Λ. Θηβών.

H σύλληψη

Ο Αλντο Μπάρε συνελήφθη τον Μάρτιο του 2006 στην Αγκυρα της Τουρκίας και εκδόθηκε στην Αλβανία τον Νοέμβριο του 2009. Είχε διαφύγει για περισσότερο από μία δεκαετία και κατηγορείται για διάπραξη πολλών εγκλημάτων. Οι εισαγγελείς από το Γραφείο Σοβαρών Εγκλημάτων στα Τίρανα του απήγγειλαν κατηγορίες για πέντε φόνους, οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης, καταστροφή περιουσίας (βόμβες), βεβήλωση τάφων και διεθνή διακίνηση ναρκωτικών. Η συμμορία του διψούσε για εκδίκηση και είχε γίνει το 1997 ο φόβος και ο τρόμος στη Λούσνια. Το 1997 κατηγορήθηκε μάλιστα ότι αποκεφάλισε έναν από τους αντιπάλους του, τον Artur Daja, και «παρέλασε» κρατώντας το κεφάλι του στην πόλη, ενώ συνήθιζε να παίζει μπάλα με τα κεφάλια άλλων εχθρών του!

Νεκρός αστυνομικός

Η εγκληματική ομάδα του κατηγορήθηκε επίσης ότι διέταξε τη δολοφονία του τοπικού αστυνομικού Klejdi Bano το 2001 αλλά και για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στα σπίτια διαφόρων αρχηγών της αστυνομίας που ερευνούσαν την εγκληματική του δράση. Επίσης, βαρύνεται με τη δολοφονία το 1998 πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών και την ίδια χρονιά για τη δολοφονία του αντιδημάρχου Drago Voshtima. Οι βασικοί συνεργοί του έχουν συλληφθεί στην Αλβανία και την Ιταλία τα τελευταία χρόνια και έχουν καταδικαστεί σε μεγάλες ποινές φυλάκισης. Ομως ο κύκλος αίματος φαίνεται πως δεν έχει κλείσει μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις τις «Espresso» για το συμβόλαιο θανάτου που εκρεμμεί εις βάρος του αδίστακτου Λαέρτ Χατζίου παρότι ο Αλβανός Πάσσαρης βρίσκεται στο… ασφαλές περιβάλλον των Φυλακών Κορυδαλλού, με τα μάτια των δεσμοφυλάκων να είναι καρφωμένα πάνω του 24 ώρες το 24ωρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This