Κρίσιμη σύσκεψη στην Λαμία για την ευλογιά των προβάτων

Με αφορμή τον εντοπισμό κρούσματος

Must Read

Παίρνουν τα μέτρα τους όσο πιο έγκαιρα! Διότι, μία ανησυχία υπάρχει το δίχως άλλο…

Οι ζώνες προστασίας και επιτήρησης αλλά και οι έλεγχοι που πρέπει να πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες αρχές παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία. Όλα αυτά με αφορμή τον εντοπισμό κρούσματος ευλογιάς των προβάτων στην δημοτική ενότητα Μαλεσίνης του δήμου Λοκρών, στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Άμεση προτεραιότητα είναι η καταγραφή και απογραφή όλων των μονάδων που βρίσκονται εντός των ζωνών, η κλινική εξέταση των ζώων και η διενέργεια δειγματοληψιών. Όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη από τους κτηνιάτρους. Συζητήθηκαν επίσης και η διαδικασία αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που θα συνοδεύουν την διακίνηση των παραγώγων κρέατος και γάλακτος από τις μονάδες.

Όπως αναφέρει το ΥΠΑΑΤ στην Π.Ε. Φθιώτιδας έχει ήδη συσταθεί τοπικό Κέντρο για την αντιμετώπιση του νοσήματος και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με το Εθνικό Κέντρο αντιμετώπισης της νόσου. Η οποία σημειωτέον δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, ο γενικός διευθυντής Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός όπως και στελέχη από το ΥΠΑΑΤ, την Περιφέρεια και τοπικούς συλλόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This