Καλαμάτα: Με απόφαση δικαστηρίου καμπάνα εκκλησίας δεν θα χτυπά στις ώρες κοινής ησυχίας

Πολίτης κατέφυγε στην δικαιοσύνη καθώς είχε χάσει την γαλήνη μέσα στο σπίτι του

Must Read

Την ησυχία του ακόμα και μέσα στο σπίτι του είχε χάσει ένα κάτοικος σε χωριό της Μεσσήνης ο οποίος μένει κοντά σε εκκλησία. Ο ήχος της καμπάνας δεν χτυπούσε μόνο κάθε φορά που υπήρχε λειτουργία αλλά και κάθε μία ώρα αλλά και μισή ώρα καθώς χρησιμοποιούνταν και ως ρολόι.  Έτσι, ο άντρας χρειάστηκε να προσφύγει στην δικαιοσύνη καθώς θιγόταν η οικιακή του γαλήνη και εν μέρει δικαιώθηκε.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε να σταματήσει να χτυπά η καμπάνα σαν ρολόι τις ώρες κοινής ησυχίας και κάθε μισή ώρα. Η παύση είναι προσωρινή μέχρι να υπάρξει συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε επίσης ο πολίτης η οποία έχει οριστεί να γίνει στις 12 Μαρτίου 2024.

Ο πολίτης έχει καταθέσει και αγωγή για την οριστική δικαστική του προστασία από την διατάραξη της οικιακής του γαλήνης.

Σε ανάρτησή που έκανε ο δικηγόρος του πολίτη, Βασίλης Σωτηρόπουλος έγραψε:

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΩΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Το γραφείο μας εκπροσώπησε ιδιοκτήτη ακινήτου και κάτοικο της περιοχής που θίγεται στην οικιακή του γαλήνη από την χρήση παρακείμενου κωδωνοστασίου ιερού ναού ως ωρολογίου, με χτύπους σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα. 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα.

Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2023 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.).»

Δείτε την ανάρτηση:

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This