Ψάχνουν τον Πακιστανό με μαχαίρι από το TikTok

Ο μελαχρινός άντρας ανέβασε βίντεο όπου κρατά και την παλαιστινιακή σημαία με φόντο την Ακρόπολη, ανήμερα την Πρωτοχρονιά

Must Read

Στο… μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αστυνομίας έχει μπει το επίμαχο βίντεο στο TikTok στο οποίο Πακιστανός πόζαρε κρατώντας ένα μαχαίρι και την παλαιστινιακή σημαία με φόντο την Ακρόπολη, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που χειρίζονται την υπόθεση έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μελαχρινού ατόμου που πρότασσε το μαχαίρι και τη σημαία της Παλαιστίνης.

Εκτιμούν πως με βάση τον σωματότυπο και άλλα χαρακτηριστικά του πρόκειται για Πακιστανό. Παράλληλα, αναζητούν ακόμα οκτώ άτομα, πιθανότατα ομοεθνείς του, με τους οποίους ήταν μαζί στον λόφο του Φιλοπάππου, όπου τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο.

Οι έρευνες έχουν αρχίσει από το πρόσωπο που άνοιξε τον λογαριασμό και έκανε τη δημοσίευση στο TikTok, εξετάζοντας αν είναι το ίδιο πρόσωπο με τον «πρωταγωνιστή».

Το βίντεο, διάρκειας 13 δευτερολέπτων, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει τον έναν από την παρέα των εννέα αλλοδαπών να κρατά με το αριστερό του χέρι μια σημαία της Παλαιστίνης, ενώ στο δεξί του χέρι κρατά ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Στη συνέχεια το πρόσωπο που τραβάει το βίντεο δείχνει τους υπόλοιπους επτά της παρέας στον λόφο του Φιλοπάππου. Ένας από την παρέα σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σχήμα πιστολιού, ενώ μόνο ο ένας εξ αυτών κρύβει το πρόσωπό του με ένα μαντίλι. Οι υπόλοιποι δείχνουν κανονικά τα πρόσωπά τους.

Στο βίντεο δεν καταγράφεται, εξάλλου, το πρόσωπο αυτού που τράβηξε το βίντεο. Εκτιμάται πως μπορεί να είναι ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού του TikTok στον οποίο αναρτήθηκε το στιγμιότυπο. Όπως φαίνεται στο βίντεο, σε κοντινή απόσταση είναι τουρίστες και άλλα άτομα που είχαν βρεθεί στον λόφο του Φιλοπάππου για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2024 με θέα στην Ακρόπολη.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του «πρωταγωνιστή» του βίντεο, ώστε να σχηματίσουν σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων, προτροπής σε πράξεις βίας και προσβολής εθνικού μνημείου.

Η ταυτοποίηση του δράστη και της παρέας του δεν είναι εύκολη, με τους άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας να αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών, ελπίζοντας πως θα οδηγήσουν στα ίχνη τους.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως το επίμαχο προφίλ στο TikTok, με το όνομα Μirza Qasim, με καταγωγή από το Πακιστάν, που μένει στην Ελλάδα, περιέχει παλαιότερες αναρτήσεις βίντεο, έχει 2.155 ακόλουθους και πάνω από 131 χιλιάδες likes.

Στα περισσότερα βίντεο αποτυπώνονται τα ίδια και άλλα πρόσωπα πακιστανικής καταγωγής. Μέσα από αυτές τις αναρτήσεις οι αστυνομικοί προσπαθούν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This