Χιόνια και στην Αττική φέρνει η ψυχρή εισβολή, λέει ο Μαρουσάκης!

Αναμένεται και δεύτερο ψυχρό «κύμα» από την Παρασκευή και μετά

Must Read

Χιόνια ακόμα και στην Αττική θα φέρει η ψυχρή εισβολή η οποία αναμένεται στην χώρα μας αύριο και την Τετάρτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έντονα φαινόμενα έδωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με μια νέα μακροσκελή ανάρτησή του στην ιστοσελίδα που διατηρεί. Μάλιστα, τόνισε πως δεν πρόκειται για τα μόνα κρύα που θα μας απασχολήσουν μέσα στην εβδομάδα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στα μισά του Ιανουαρίου για να δούμε στους προγνωστικούς χάρτες καιρού τα πρώτα “σκληρά” κρύα να προσεγγίζουν και τη χώρα μας τα οποία είναι σε θέση να φέρουν και τις πρώτες αξιόλογες χιονοπτώσεις.

Έτσι λοιπόν το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη μια μέτριας έντασης ψυχρή εισβολή θα απασχολήσει τη χώρα μας φέρνοντας τα χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα για την ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΧΙΟΝΙΑ

Αν και σύντομης διάρκειας αυτό το ψυχρό κύμα, θα καταφέρει να ντύσει στα λευκά αξιοπρεπώς αρκετά ορεινά – ημιορεινά τμήματα της χώρας μας χαρίζοντας τον χορό των χιονονιφάδων και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Ενδεικτικός της όλης κατάστασης ο χάρτης χιονόπτωσης που ακολουθεί όπου βλέπουμε τις λευκές αποχρώσεις να κυριαρχούν από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, ακόμη όμως και σε νησιά μας στο βόρειο – βορειοανατολικό Αιγαίο π.χ Λήμνος.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βουνά του νομού Αττικής με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 περίπου μέτρα και πάνω. Έτσι λοιπόν για όσους το λέει η καρδούλα τους μπορούν μέσα στην Τετάρτη να ανηφορίσουν προς Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα και στα πολύ ψηλά του Υμηττού να δουν στη χειρότερη τις χιονονιφάδες να πέφτουν π.χ κορυφές Υμηττού και στην καλύτερη αρκετά εκατοστά στρωμένου χιονιού π.χ στα ψηλά της Πάρνηθας.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ

Ο καιρός όμως δεν είναι μόνο χιόνια…έτσι λοιπόν αυτή η νέα κακοκαιρία θα φέρει θυελλώδεις και παγερούς βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Αυτή η ψυχρή εισβολή δεν θα είναι η μόνη που θα μας απασχολήσει αυτή την εβδομάδα μιας και προς το τέλος της ένα νέο ισχυρότερο ψυχρό κύμα θα “χτυπήσει” την  πόρτα της χώρας μας όπου ίσως δούμε τον λευκό επισκέπτη και σε πιο χαμηλά υψόμετρα π.χ βόρεια προάστια Αττικής

». 

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

 

Δείτε επίσης:

Κλ. Μαρουσάκης: Η πρόγνωση για τον Ιανουάριο – Πότε πέφτει η θερμοκρασία και πού θα δούμε βροχές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This