Για κακούργημα διώκεται ο τραγουδιστής Γιάννης Μπέκας που πιάστηκε στα χέρια με αστυνομικούς

Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό

Must Read

Δίωξη για κακούργημα αντιμετωπίζει ο τραγουδιστής Γιάννης Μπέκας ο οποίος «πρωταγωνίστησε» σε επεισόδιο με αστυνομικούς όταν αρνήθηκε τον έλεγχο που ήθελαν να του κάνουν.

Μεταξύ των αδικημάτων στα οποία έχει υποπέσει ο 44χρονος είναι η «αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξης άλλου», καθώς κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αστυνομικό τμήμα έβγαλε το κινητό του και βιντεοσκόπησε αστυνομικό.

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν ότι αυτή η πράξη τελέστηκε στην κακουργηματική της μορφή και έτσι το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να δικάσει μια τέτοια πράξη. Έτσι, η δικογραφία η οποία έχει δημιουργηθεί σε βάρος του τραγουδικστή διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για να παραγγείλει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό και να κληθεί να απολογηθεί σε ανακριτή.

Ο Γιάννης Μπέκας διώκεται επίσης για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), απειλή και εξύβριση, σε πλημμεληματικό βαθμό.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ η Ελληνική Αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες του τραγουδιστή ότι τα στελέχη της τον ξυλοκόπησαν, τονίζοντας ότι ο 44χρονος δεν αναφέρθηκε σε αστυνομικούς για παράνομες πράξεις.

«Σχετικά με καταγγελλόμενες πράξεις βίας σε βάρος ημεδαπού κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς της Γ.Α.Δ.Θ., ανακοινώνεται ότι ο εν λόγω συλληφθείς, τόσο κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, όσο και κατά την προσαγωγή του στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ουδέποτε κατήγγειλε παράνομες πράξεις από την πλευρά των αστυνομικών σε βάρος του».

Τι συνέβη

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου όταν ο 44χρονος τραγουδιστής αρνήθηκε έλεγχο από αστυνομικούς. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πιάστηκε στα χέρια με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τους έσπρωξε και τους έβρισε, ενώ δεν δίστασε να τους απειλήσει ότι γνωρίζει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 44χρονος εκτός των άλλων, κατέγραψε σε βίντεο το επεισόδιο. 

Τελικά ο τραγουδιστής συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και απειλή κατά συρροή, αποτύπωση σε υλικό φορέα με δημόσια πράξη αλλού και για εξύβριση.

Ο 40χρονος υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί ψεύδονται, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή. 

«Έχω κακοποιηθεί, με συνέλαβαν με το ζόρι»

Τις στιγμές που βίωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης περιγράφει ο Γιάννης Μπέκας, τονίζοντας πως κακοποιήθηκε και χρειάστηκε να πάει σε δύο νοσοκομεία.

«Εκείνη τη στιγμή που έγιναν όλα, έσβησε ο κινητήρας του αυτοκινήτου μου ξαφνικά και βρέθηκα στο χειρότερο σημείο, τη χειρότερη στιγμή.  Το αυτοκίνητό μου έσβησε 200 μέτρα πριν από το βενζινάδικο και μου ζήτησαν να κάνουν έλεγχο.

Μου έβαλαν χειροπέδες με το ζόρι χωρίς κανένα λόγο. Με τσάκισαν. Το αυτοκίνητό μου το διέλυσαν και εμένα με κακοποίησαν άσχημα. Εμένα με ενδιαφέρει να δικαιωθώ. Όλα έγιναν χωρίς λόγο. Δεν έχω κανέναν λόγο να εμπλέκομαι σε φασαρίες με αστυνομικούς. Όλα έγιναν ξαφνικά και χωρίς λόγο», υποστηρίζει.

Όπως υποστηρίζει στο newsit.gr «έχω κακοποιηθεί σε άσχημο βαθμό. Έχω πρησμένο γόνατο, έχω χτυπήματα στα πλευρά, σημάδια από τις χειροπέδες, στους καρπούς και σήμερα θα περάσω από ιατροδικαστή. Έχω πάει σε δύο νοσοκομεία». 

Δείτε επίσης:

Κακοποίηση καταγγέλλει ο τραγουδιστής Γιάννης Μπέκας που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη – «Μου πέρασαν χειροπέδες με το ζόρι», λέει

Συνελήφθη τραγουδιστής που πιάστηκε στα χέρια με αστυνομικούς και τους έβρισε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This