Σεισμολόγος Π. Βαρώτσος: «Είχαμε προειδοποιήσει για μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία»

Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός σεισμού στην Ελλάδα

Must Read

Αναφορά στην προγνωστική μέθοδο των σεισμών BAN και στον τρόπο με τον οποία είχε προβλέψει τον σεισμό των 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην Ιαπωνία, έκανε ο καθηγητής Σεισμολογίας, Παναγιώτης Βαρώτσος.

Όπως εξήγησε, η μέθοδος μπορεί να προβλέψει και ενδεχόμενο σεισμό σε Ελλάδα και Τουρκία για τον οποίο δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία, ενώ διευκρίνισε πως οι εκτιμήσεις που έχουν ακουστεί δεν εδράζονται σε συγκεκριμένη επιστημονική μέθοδο.

«Η επιστημονική κοινότητα είχε ενημερωθεί για μια εργασία μας, η οποία δημοσιεύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή τρεισήμισι εβδομάδες πριν από τον σεισμό στην Ιαπωνία. Αυτή είναι σε συνεργασία με την ιαπωνική ομάδα, γιατί εδώ και 45 χρόνια έχουμε στενή συνεργασία με τους Ιάπωνες. […] Από το 1984 διαρκώς συνεργαζόμαστε με τους Ιάπωνες και αυτή η εργασία έχει δημοσιευθεί στο σάιτ του Πανεπιστημίου του Κορνέλ, αλλά ήταν εστιασμένη στην Ιαπωνία», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Όταν εμείς βλέπουμε ότι είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, οφείλουμε να το δημοσιοποιήσουμε στην επιστημονική κοινότητα και βεβαίως να μεταφέρουμε την πληροφορία στην Πολιτεία. Τώρα, από εκεί και πέρα, το πώς θα χειριστεί το θέμα, είναι δικό της».

«Έχει αρκετό καιρό να γίνει σεισμός στην Ελλάδα»

Ο κ. Βαρώτσος αναφέρθηκε και σε ένα ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού σε Ελλάδα και Τουρκία, επισημαίνοντας πως οι διάφορες δηλώσεις που γίνονται, γίνονται από διάφορους με εκτιμήσεις, οι οποίες δεν εδράζονται σε συγκεκριμένη επιστημονική μέθοδο.

«Ωστόσο, είναι γεγονός είναι ότι έχει αρκετό χρόνο να γίνει σεισμός στην Ελλάδα. Εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να το ανιχνεύσουμε και ό,τι κάναμε στην περίπτωση της Ιαπωνίας, της Ανδραβίδας και της Μεθώνης, θα το ξανακάνουμε αν το δίκτυό μας λειτουργεί», κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This