Νέα μέτρα για την οπαδική βία: Ανοίγουν τα γήπεδα στις 13 Φεβρουαρίου – Αύριο συγκροτείται η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας

Πότε ενεργοποιούνται κάμερες και gov.wallet και ποιες είναι οι τρεις ημερομηνίες- κλειδιά. Σε «μαύρη λίστα» οι «ανεπιθύμητοι»

Must Read

Δύο μήνες μετά το «κλείσιμο» των γηπέδων στα παιχνίδια της Super League 1, εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων σε δύο αγώνες Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ότι ανοίγουν την ερχόμενη Τρίτη 13 Φεβρουαρίου με νέα δεδομένα.

 

 

Μπορεί τα γήπεδα να ανοίγουν τις «πόρτες» τους στις 12 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι κάμερες  ενεργοποιούνται στις 7 Μαρτίου, ενώ η ταυτοπροσωπία εισιτηρίων να εφαρμόζεται στις 9 Απριλίου. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα νέα μέτρα για την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων. Ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα, υποστηρίζοντας ότι αυτό γίνεται «σε ένα νέο περιβάλλον όπου θα υπάρχει μία νέα ΔΕΑΒ (διαρκής επιτροπής αντιμετώπισης βίας) που θα επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις, με κατ’εξοχήν κύρωση το κλείσιμο του γηπέδου για τους φιλάθλους. Αν πέσει κροτίδα, πυρσός ή επικίνδυνο αντικείμενο στον χώρο του γηπέδου, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο την επόμενη Κυριακή, όταν παίζει εντός έδρας η συγκεκριμένη ομάδα». «Στις 6 Μαρτίου ξεκινάει μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου, κανένα γήπεδο που δεν έχει εγκαταστήσει κάμερες, δεν θα ανοίξει σε φιλάθους» πρόσθεσε ο υφυπουργός. Την Τρίτη 9 Απριλίου θα ισχύσει ταυτοπροσωπία, δηλαδή ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, «η αγορά των εισιτηρίων συνεχίζεται να γίνεται με τον κλασικό τρόπο. Από κει και πέρα με τον αριθμό ερχόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το gov wallet, μια εφαρμογή η οποία έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους Έλληνες και στην οποία θα μπορέσουμε να εισάγουμε εκεί το εισιτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατεβάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το wallet είναι να έχουμε εγγραφεί στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας. Υπάρχουν δύο τρόποι εισαγωγής για τους Έλληνες πολίτες και τους μη Έλληνες. Η πρώτη είναι να συνδεθούμε με κωδικούς taxis. Αφού αγοράσουμε το εισιτήριό μας το περνάμε στο wallet με απλές κινήσεις. Για τα παιδιά η διαδικασία είναι παρόμοια και υπάρχει ειδική κατηγορία καθώς το wallet δείχνει τα τέκνα. Σε περίπτωση αλλοδαπών που δεν είναι στο μητρώο γίνεται χρήση του διαβατηρίου στο wallet».

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οπαδική βία 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This