Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Οπισθοδρόμηση εάν καταργηθούν οι τακτικοί δικαστές από την Αθλητική Δικαιοσύνη»

Με αφορμή τις πληροφορίες που αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open»

Must Read

Άμεσα θέση για τα σχέδια που φέρεται να κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφορικά με τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, πήρε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων!

Αφορμή στάθηκαν οι πληροφορίες που αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο Open», περί προθέσεων και σκέψεων ώστε να καταργηθούν οι τακτικοί δικαστές από την αθλητική δικαιοσύνη. Η Ένωση αντέδρασε και εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας κάθετα αντίθετη σε ένα τέτοιο σενάριο και υπογραμμίζει πως αν τελικά υλοποιηθεί, θα αποτελέσει έκπτωση στους θεσμούς και ταυτόχρονη οπισθοδρόμηση…

Η ανακοίνωση:

«Συγκρότηση Αθλητικής Δικαιοσύνης από Τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς.  Μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Η συγκρότηση της Αθλητικής Δικαιοσύνης από Τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς με εγγυήσεις πλήρους, κατά το Σύνταγμα, προσωπικής και λειτουργικής Ανεξαρτησίας, που έλαβε χώρα με το Ν. 4326/2015 (άρθρο 5), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Στα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού η Αθλητική Δικαιοσύνη απονέμεται με αντικειμενικότητα και αμεροληψία έχοντας συμβάλλει στην εξυγίανση του Αθλήματος με όρους ισότητας ενώπιον των Νόμων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με νέες καινοτομίες κατά τα τελευταία έτη, όπως το σύστημα ελέγχου VAR, που τυγχάνει παγκόσμιας, πλέον, αναγνώρισης έχοντας κρίνει, στην πιο εξαντλητική τους λεπτομέρεια, κρίσιμους ποδοσφαιρικούς αγώνες όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων, ακόμη και μεγάλους τελικούς (Champions League κλπ.), έχουν συμβάλλει στην καθαρότητα και διαφάνεια του πιο λαοφιλούς Αθλήματος.

Η αντικειμενικότητα αυτή ενδεχομένως να ενοχλεί σήμερα παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Οποιαδήποτε σκέψη περί κατάργησης της συγκρότησης της Αθλητικής Δικαιοσύνης, σε γενικότερο επίπεδο, από τακτικούς Δικαστικούς Λειτουργούς, όπως και από Επιτροπές και Πειθαρχικά όργανα γενικότερα, στα οποία η παρουσία αυτών διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και αμερόληπτη κρίση, θα αποτελούσε έκπτωση στους θεσμούς και οπισθοδρόμηση. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα σταθεί απέναντι σε κάθε επιδίωξη, που θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα Αθλητικά Ιδεώδη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This