Σάμος: Νεαροί κατασκεύαζαν πυροβόλα με τρισδιάστατο εκτυπωτή!

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Must Read

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αρχές με το θέαμα που αντίκρυσαν!

Μια πρωτόγνωρη υπόθεση για τις ελληνικές διωκτικές αρχές, με κατασκευή και εμπορία πυροβόλων όπλων μέσω ειδικού τρισδιάστατου εκτυπωτή (3D printer) και πρωταγωνιστές τέσσερις νεαρούς (τρεις 19 ετών και έναν 20 ετών), αποκαλύφθηκε ύστερα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή της ΕΥΠ, στην Σάμο.

Στην συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνέβαλε έως και το ειδικό Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, βοηθώντας στην εξιχνίαση της υπόθεσης κι ενώ συνελήφθησαν ήδη τέσσερις νεαροί στο Καρλόβασι της Σάμου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κατασκευή, κατοχή και εμπορία/διάθεση όπλων

Ο νεαροί κατείχαν όπλα κρότου-λάμψης, τα οποία μετέτρεπαν σε λειτουργικά πυροβόλα (!) ενώ είχαν κατασκευάσει και ένα νέου τύπου όπλο. Τα μέλη της σπείρας προμηθεύτηκαν 3D εκτυπωτή, τον οποίο εγκατέστησαν στην οικία του ενός κατηγορουμένου. Με την χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας, παρήγαγαν-εκτύπωναν είτε αυτοτελή όπλα, είτε ουσιώδη ανταλλακτικά και μέρη αυτών. Επίσης, κατασκεύασαν όπλο με κωδική ονομασία FGC-9, το οποίο αποτελεί νέα μορφή οπλισμού!

Η διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει πως πρόκειται για τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα διαμετρήματος 9mm και δύναται να κατασκευαστεί με χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή, οι προδιαγραφές του οποίου, σημειωτέον, είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο διαδίκτυο!

Ταυτόχρονα, καθώς προμηθεύτηκαν τα δύο πιστόλια κρότου λάμψης, τα μετέφεραν στην οικία ενός κατηγορούμενου, με σκοπό την μετατροπή τους σε ενεργά πυροβόλα όπλα και ακολούθως την εμπορία τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, που μάλιστα τα είχαν ήδη παραγγείλει!

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Όταν και περιήλθαν στο Τμήμα πληροφορίες αναφορικά με την δράση εγκληματικής ομάδας που απαρτιζόταν από νεαρούς ημεδαπούς που διακινούσαν ινδική κάνναβη και συνάμα κατασκεύαζαν/διακινούσαν πυροβόλα με χρήση εκτυπωτή.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι κατηγορούμενοι προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και την διακινούσαν σε άτομα που διέμεναν στην Σάμο έναντι συμφωνηθέντος αντιτίμου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εκτυπωτής τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3Dprinter) με το τροφοδοτικό καλωδίου και των εξαρτημάτων του

5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

4 καρούλια που περιείχαν αναλώσιμο υλικό – πρώτη ύλη του εκτυπωτή τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3D printer)

πλαστική πιστολοειδής λαβή ημιαυτόματου όπλου

πλαστικός γεμιστήρας για ημιαυτόματο όπλο

6 φορητά μέσα αποθήκευσης, το ένα εκ των οποίων συνδεδεμένο με τον εκτυπωτή τρισδιάστατων εκτυπώσεων (3D printer)

2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες

6 κινητά τηλέφωνα

5 σκληροί δίσκοι

2 πιστόλια κρότου με 2 γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα χωρίς το πλαστικό μέρος της λαβής του

4 πλαστικά μέρη λαβής όπλου

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

2 μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης

πλαστικός κορμός με μηχανισμό σκανδάλης ημιαυτόματου όπλου και

πλαστικό κλείστρο με κάννη ημιαυτόματου όπλου.






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This