Με βιογραφικό ο στρατιωτικός τρομομάγειρας της «Εκδίκησης»

Must Read

Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. στην Κατεχάκη το γεγονός ότι ο γιγαντόσωμος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς, που ήταν και ο «μάγειρας» για την κατασκευή βομβών της νεοτρομοκρατίας, είναι παντρεμένος με γυναίκα αστυνομικό που υπηρετεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο κουνιάδος του είναι διοικητής Τμήματος Τάξης σε περιοχή των Αθηνών όπου διαβιούν εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι ίδιοι κύκλοι αποσυνδέουν ασφαλώς οποιουδήποτε είδους ανάμειξη των συγγενών του, αλλά τους προβληματίζει το γεγονός ότι «υποβαθμίστηκε» στο μακρύ παρελθόν μια χρήσιμη πληροφορία που ήθελε [;] για πρώτη φορά τον στρατιωτικό να έχει «πλάσει» και τη βόμβα που ανατίναξε τον τοίχο της παλιάς μονοκατοικίας στα όρια Χαλανδρίου – Χολαργού της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή.

Ο στρατιωτικός «μάγειρας» της βόμβας

Η βομβιστική επίθεση για λογαριασμό όχι της τρομοκρατίας αλλά της Greek Mafia έγινε στο τέλος Νοεμβρίου 2012, με την κυρία Καλαϊτζή να έχει προεδρεύσει σε αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού σε δίκη που γινόταν για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Αρκετοί από τους κατηγορουμένους θεώρησαν ότι οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν αναιτιολόγητα εξοντωτικές. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο σπίτι της προέδρου στην οδό Κουντουριωτών, ενώ η έκρηξη έγινε τα ξημερώματα (01.55) και ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Εκτιμάται μάλιστα ότι ο «παραγγελιοδόχος» χρησιμοποίησε 5 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, τα οποία ενεργοποιήθηκαν με βραδύκαυστο φιτίλι.

Ο τρομοφάκελος που φέρεται ότι κατασκεύασε ο πολυβολητής

Ο «ταχυδρόμος» τοποθέτησε τον μηχανισμό στο προαύλιο της διώροφης μονοκατοικίας, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές. Τη στιγμή της έκρηξης η κυρία Καλαϊτζή και η μητέρα της βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού, δίχως ευτυχώς να τραυματιστούν. Στο ισόγειο της μονοκατοικίας διατηρεί επίσης σπίτι ο αδελφός της δικαστικής λειτουργού. Τότε η πληροφορία για τον πυροτεχνουργό-πολυβολητή δεν είχε αξιολογηθεί, με το σκεπτικό ότι εκείνος βρισκόταν σε αποστολή στο Αφγανιστάν. Τους τελευταίους μήνες πάντως υπηρετούσε στο Πεντάγωνο και βρισκόταν σε καθεστώς παραίτησης λόγω πρόωρης (;) συνταξιοδότησης. Αποτύπωμα και DNA του βρέθηκαν στον απενεργοποιημένο εκρηκτικό φάκελο με ζελατινοδυναμίτιδα, τον οποίο από τύχη δεν άνοιξε η Α.Α., πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία είχε λάβει απειλητικά τηλεφωνήματα (για συνένωση ποινών) από 36χρονο φυλακισμένο για θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Να θυμίσουμε ότι πέραν του πολυβολητή, ο 36χρονος έγκλειστος των Φυλακών Δομοκού είχε στρατολογήσει σε βοηθητικό ρόλο και κατηγορούμενο οπλουργό της Πολεμικής Αεροπορίας, που πριν από τη σύλληψή του βρισκόταν σε μακρά αναρρωτική άδεια. Ο στρατιωτικός υπηρετούσε στο παρελθόν σε αποθήκη στην Αυλίδα όπου κατέστρεφαν παλαιά πυρομαχικά. Ο 36χρονος αντιεξουσιαστής φέρεται ότι έτρεφε μίσος και είχε διατάξει τον «εκφοβισμό» γυναίκας πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην οποία οι πολιτικοί της αντίπαλοι καταλόγιζαν «σπατάλη» στις απευθείας αναθέσεις για λογαριασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στις σημειώσεις ωστόσο του αριστερόχειρα ληστή με το τατουάζ στον βραχίονα αναγράφονται τα ονόματα ακόμη τεσσάρων εισαγγελέων και ενός αστυνομικού διευθυντή, που είχαν ασχοληθεί με υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Δείτε επίσης:

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακιστέοι και οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This