Άγιο Όρος: Καταδικάστηκε ο μοναχός που ξυλοκόπησε άλλον μοναχό

Αφορμή για το επίδικο επεισόδιο φαίνεται πως στάθηκε κόντρα πολιτικού περιεχομένου

Must Read

Μία ιστορία που είχε προκαλέσει πολλές απορίες…

Στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβίωσε το επεισόδιο που καταγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2019 σε κελί του Αγίου Όρους και αφορούσε δύο ρωσόφωνους μοναχούς.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε ένας 70χρονος ρασοφόρος, ύστερα από καταγγελία 57χρονου μοναχού, ότι τον ξυλοκόπησε και τού άρπαξε τον φορητό υπολογιστή. Αφορμή για το επίδικο επεισόδιο φαίνεται πως στάθηκε κόντρα πολιτικού περιεχομένου, με την πλευρά του 70χρονου να καταλογίζει στον 57χρονο ότι έκανε «πολιτική προπαγάνδα» υπέρ της Ρωσίας.

Κρίθηκε τελικώς ένοχος για κλοπή (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από ληστεία), σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία (κατείχε έναν σουγιά). Με τον ίδιο να αρνείται το σύνολο των πράξεων. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή. Ο 70χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος. Ο μηνυτής μάλιστα, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και πιθανότατα έχει φύγει από το Άγιο Όρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This