Χρ. Κωνσταντινίδης: «Το έγκλημα στα Τέμπη είναι η καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Must Read

Την δική του απάντηση έδωσε στην Γεωργία Αδειλίνη που διέψευσε ότι «παρέπεμψε» τις οικογένειες των θυμάτων στην εκκλησία, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος της τραγωδίας των Τεμπών.

«Γενικά οι εκπρόσωποι εξουσιών μπερδεύονται πολλές φορές και αυτά που είναι δεδομένα, σίγουρα ισχύουν τα αντιθέατρα. Άλλα έλεγε ο πρωθυπουργός πριν τις εκλογές, όταν βγουν όμως στο φως το ξυλόλιο που σκότωσε τους μισούς ανθρώπους, και χειροκροτούν τον εαυτό τους. Το ξυλόλιο είναι πιστοποιημένο από το Χημείο του κράτους, από τις δειγματοληψίες που έγιναν. Ο κ. Τερεζάκης είπε ότι θα πάει στον εισαγγελέα: γιατί θα πάει, για να παραδοθεί;», διερωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινίδης και συνέχισε:

«Η δικαιοσύνη από την αρχή δεν έκανε την δουλειά της, δεν περιφρούρησε τον χώρο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και η ανακρίτρια έχουν τεράστιες ευθύνες γι΄αυτό. Έχουμε κατάργηση των εξουσιών. Πρέπει να παρέμβει η εισαγγελία γι΄αυτό. Όταν ο εφέτης ανακριτής ανέλαβε μετά από 10 μέρες δεν ζήτησε να κατασχεθούν τα πάντα. Όταν πήγαμε στις 8/8 μια ομάδα συγγενών με υπόμνημα και της τα είπαμε όλα αυτά για την δικαιοσύνη και να επιληφθεί επί του θέματος».

«Είναι άκαιρη η τοποθέτηση της κ. εισαγγελέως»

Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση της κ. Αδειλίνη, ο ίδιος εξήγησε πως οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάστηκαν να κάνουν και εξώδικο στον εφέτη ανακριτή και καθυστερούσαν όλα. «Αναγκαστήκαμε να πάμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να της πούμε τους προβληματισμούς μας. Είναι άκαιρη η τοποθέτηση της κ. εισαγγελέως, και δεν άρμοζε στον χώρο που την έκανε. Κάναμε 2 συναντήσεις με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στην 1η συνάντηση μας είπε ότι ξέρει που βρίσκονται τα πράγματα που έχουν μεταφερθεί από το Κουλούρι, παρόλα αυτά όταν έγινε τον Σεπτέμβριο η δειγματοληψία, είχαμε τραβήξει φωτογραφικό υλικό από τον δικό μας τεχνικό σύμβουλο για να παρίσταται στην δειγματοληψία το Χημείο του κράτους», επεσήμανε ο σύζυγος ενός εκ των θυμάτων και συμπλήρωσε:

«Αυτό έγινε στο σημείο Ευαγγελισμός στο Κουλούρι και εκεί βρέθηκαν στοιχεία που βεβαιώνουν τις εκρηκτικές ουσίες. Το φωτογραφικό υλικό που πήγαμε στην κ. Αδειλίνη έδειχνε ότι είχαν φυτρώσει χόρτα, είχε σκουπίδια, και ουσιαστικά ήταν ζήτημα ιεροσυλίας, μας είπε ότι είναι μικρό ηθικό θέμα αυτό. Αλλά δεν έχουμε κατηγορητήριο επ΄ αυτού. Δεν έχουν γίνει σωστά οι διεργασίες το 1ο 10ημερο».

Στην συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε λόγο και για την συνάντηση με την εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας πως το δεύτερο που είπαν είναι ότι δεν έχουν δεσμευτεί κανένας φάκελος, καταγραφικό ακόμη και μέχρι τότε υπήρχαν στοιχεία που είχαν διαγραφεί. «Η ΡΑΣ, το υπουργείο, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είναι εμπλεκόμενοι και δεν έχει πάει εντολή να δεσμευτούν οι φάκελοι, καθώς και για την σύμβαση 717», τόνισε και προσέθεσε:

«Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας κάποιων βουλευτών και της ανέφερα ότι καλώς το κάνουν αυτό αλλά αυτοί τουλάχιστον δεν σκότωσαν. Και της ανέφερα για τον πρώην υπουργό Μεταφορών που εξαπάτησε τους ανθρώπους και έβαλε ανθρώπους σε έναν δολοφονικό σιδηρόδρομο, δεν πρέπει να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας; Και ζορίστηκε η εισαγγελέας και μου είπε πως είναι άλλος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Και της είπα να το δώσει αυτό στο Κοινοβούλιο και να το κρίνουν αυτοί, αλλά δεν έχω δει να το κάνει μέχρι στιγμής».

Κλείνοντας, ο ίδιος επεσήμανε πως το έγκλημα στα Τέμπη είναι η καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Έχω την συναίσθηση αυτού που λέω. Με τα νέα στοιχεία που έχουμε θα βγει στο φως ακριβώς ό,τι έχει γίνει, το μοο που δεν θα καταδεικνύει είναι τον δράστη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This