Σοβαρή καταγγελία για 17χρονο ΑμεΑ: Τον μετέφεραν με εισαγγελική εντολή και τον έδεσαν χειροπόδαρα σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας!

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση

Must Read

Συνθήκες….Μεσαίωνα βίωσε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας ένας 17χρονος με αυτισμό από την Χίο ο οποίος νοσηλεύτηκε δεμένος σε χέρια και πόδια με ιμάντες! Και σα να μην έφτανε αυτό, υπήρξε καταγγελία ότι μεταφέρθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα με εισαγγελική εντολή!

Το περιστατικό καταγγέλλει ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, κάνοντας λόγο για «απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και μεταφοράς σε γνωστό Cυχιατρικό Νοσοκομείο» και ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε στην Αθήνα μέλος μας, μαθητής με αυτισμό, λόγω μη ελεγχόμενης συμπεριφοράς, προκειμένου να εξεταστεί από ειδικούς ιατρούς και να του δοθεί κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Πληροφορηθήκαμε όμως για απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας και μεταφοράς του σε γνωστό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, όπου στο πλαίσιο της ιατρικής παρέμβασης, το παιδί δέθηκε με ιμάντες χειροπόδαρα πάνω στο νοσοκομειακό κρεβάτι… Εύκολα φαντάζεται κανείς τις επιπτώσεις σε ένα παιδί με αυτισμό σε τέτοιες συνθήκες.

Απαιτούμε άμεσα να διερευνηθεί αυτό το περιστατικό που δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά. Αναδεικνύεται και πάλι η ουσιαστική έλλειψη ολοκληρωμένης κοινωνικής- κρατικής φροντίδας και πρόνοιας, έγκαιρης διάγνωσης και παρακολούθησης, θεραπευτικής προσέγγισης και εκπαίδευσης, σε περιπτώσεις ΑμεΑ, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, πρώτα και κύρια στο νησί μας. Η διαχείριση του αυτισμού αφορά όλες τις διαβαθμίσεις του και όχι μονάχα τις πιο ήπιες.

Ως Σωματείο στεκόμαστε συμπαραστάτες στην οικογένεια και το παιδί. Αγωνιούμε, γι’ αυτό και ζητάμε να απαντηθούν τα εξής:

1. Υπό ποιες συνθήκες έγινε η μεταγωγή; Υπήρχε ανάλογο επιστημονικό προσωπικό στη συνοδεία;
2. Γιατί δεν νοσηλεύτηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Χίου;
3. Έχουν ενημερωθεί σε ό,τι αφορά το συμβάν η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και η Κοινωνική Σύμβουλος της Π.Ε. Χίου;».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αν δεν ξέρετε πόσο επικίνδυνοι είναι μη μιλάτε Έτσι αόριστα ΑΜΕΑ με αυτισμό ! Οι θα κάθονται 4-5 άτομα επάνω του να τον κρατάνε και να μη τον πιάνουν τα φάρμακα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This