Σχεδόν καθημερινά η άσφαλτος «βάφεται» με αίμα – 171 νεκροί σε τροχαία από τις αρχές του έτους!

Την εβδομάδα από 21 έως και 27 Απριλίου καθημερινά στην Αττική έχανε τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος, καθώς έγιναν συνολικά 227 τροχαία!

Must Read

Τα δύο σοβαρότατα τροχαία που σημειώθηκαν στην Αττική μέσα στο τελευταίο 48ωρο είναι ενδεικτικά του γεγονότος πως στη χώρα μας οι κανόνες σωστής οδηγικής συμπεριφοράς έχουν, κατά τα φαινόμενα, πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η εικόνα είναι εξαιρετικά απογοητευτική, καθώς για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα παρουσιάζουν αύξηση. Ειδικότερα, το πρώτο τετράμηνο του 2024 καταγράφηκαν 3.515 ατυχήματα με 171 νεκρούς. Μάλιστα, μόλις μέσα σε μια εβδομάδα, από 21 έως 27 Απριλίου κάθε μέρα στην Αττική έχανε τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος, καθώς έγιναν 227 τροχαία με εννέα συνολικά νεκρούς!

Μόνο φέτος τον Φεβρουάριο καταγράφηκαν 783 ατυχήματα με 38 νεκρούς και 918 τραυματίες, οι 31 εκ των οποίων βαριά. Από αυτά τα περιστατικά, το 15,2% αφορούν σε παρασύρσεις πεζών, πολλοί από τους οποίους μάλιστα εγκαταλείπονται αβοήθητοι στην άσφαλτο από ασυνείδητους. Η έλλειψη διαβάσεων, σηματοδότησης και της απαιτούμενης υποδομής εν γένει καθιστούν τις ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους πεζούς, με τους ηλικιωμένους να είναι εκείνοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού υπολογίζεται πως το 44% των πεζών που παρασύρονται από ΙΧ και μηχανές είναι άτομα άνω των 65 ετών.

«Δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων μέσα στον αστικό ιστό στην Ευρώπη. Ένα 50%, όταν στους αυτοκινητόδρομους είναι 6% για την Ελλάδα και ο μέσος όρος 9% για την Ευρώπη. Έχουμε ασφαλές εθνικό δίκτυο, αλλά ένα επικίνδυνο αστικό δίκτυο. Βέβαια έχουμε το πρόβλημα των υποδομών, αλλά κυρίως το θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς», επισημαίνει η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

«Μηχανές εμφανίστηκαν από το πουθενά»

Όσον αφορά στο θανατηφόρο τροχαίο με την 72χρονη γυναίκα σε κεντρικό δρόμο στη Βούλα, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρασύρθηκε αρχικά από έναν μοτοσυκλετιστή, ο οποίος την εγκατέλειψε, για να χτυπηθεί δευτερόλεπτα αργότερα από έναν δεύτερο μοτοσικλετιστή, ο οποίος και μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ έδωσε αίμα για να διαπιστωθεί εάν είχε πιει, η αστυνομία εξετάζει βίντεο από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες, για να καταλήξει κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη η τραγωδία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του EΡΤΝews, η 72χρονη αρχικά κοντοστάθηκε και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει διερχόμενο όχημα, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο Καραμανλή. Ωστόσο, «από το πουθενά» εμφανίστηκαν δύο μηχανές, η μία κοντά στην άλλη, με την πρώτη να τη χτυπάει και να τη ρίχνει στο οδόστρωμα, προτού συνεχίσει την τρελή πορεία της και εκείνη που ακολουθούσε να περνάει από πάνω της και την τραυματίζει θανάσιμα στο κεφάλι. Μάλιστα, το σοκαριστικό αυτό σκηνικό, εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της άτυχης γυναίκας, που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά.

Ένα 24ωρο νωρίτερα μια οικογένεια παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς, με έναν 5χρονο να καταλήγει διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και να δίνει μάχη για την ζωή του. Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, όταν μια 53χρονη γυναίκα μαζί με την κόρη της και τα τρία εγγονάκια της, ηλικίας 5, 8 και 10 ετών, επιχείρησαν να διασχίσουν κάθετα την οδό Πειραιώς.

Λίγο πριν φτάσουν στην κεντρική νησίδα, όμως, 26χρονος οδηγός τούς παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά το 5χρονο αγοράκι. Τα άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά και νωρίτερα πήραν εξιτήριο, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν και οι δύο γυναίκες.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This