Ελλάδα 2.0 Μητσοτάκη: Θύματα και θύτες ενδοοικογενειακής βίας φιλοξενούνται μαζί(!) στην Άρτα

Υποστελέχωση και μείωση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Must Read

Μετά τους παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι, μια ακόμη εξοργιστική είδηση απογυμνώνει το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην Ελλάδα 2.0 και συγκεκριμένα στην Άρτα, η υποστελέχωση σε δομές φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και η μείωση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας της περιοχής αντί να βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους λαμβάνοντας την σχετική φροντίδα και προστασία, «φιλοξενούνται» στο Αστυνομικό Τμήμα πολλές φορές μαζί με τον θύτη.

Η αναφορά στην Βουλή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Όλγας Γεροβασίλη και η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

«Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Ανάγκη Κατάλληλης Στελέχωσης Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Άρτας – όχι δια της Αποδυνάμωσης της ΔΙ.ΑΣ. – Δεν νοείται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να «φιλοξενούνται» στα Α.Τ. αντί για τους δράστες.»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γεροβασίλη Όλγα καταθέτει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το υπ’ αριθμ. 2491/31.05.2024 Δελτίο Τύπου και την υπ’ αριθμ. 2492/06.06.2024 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας με Θέμα «Μείωση οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α. Άρτας», με τα οποία αποδεικνύεται ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για λειτουργία Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας στην Άρτα είναι προσχηματικές. Όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται η στελέχωση του εν λόγω γραφείου με κατάλληλο προσωπικό, όπως κατά νόμο προβλέπεται, αλλά μάλιστα αποφασίστηκε να μειωθεί η οργανική δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χωρίς αίτηση απομάκρυνσης από την μεριά των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή, δημιουργώντας άμεσο έλλειμα στην καθημερινή αστυνόμευση. Αντί να λύνονται προβλήματα δημιουργούνται νέα ενώ, περαιτέρω, όπως έκανε γνωστό η ίδια Ένωση Αστυνομικών, θύμα ενδοοικογενειακής βίας στις 5.6.2024, κατόπιν διαταγών, «φιλοξενήθηκε» όχι σε δομή φιλοξενίας αλλά… στο Αστυνομικό Τμήμα Γ. Καραϊσκάκη! Ελπίζουμε τουλάχιστον να μη φιλοξενήθηκε μαζί με τον δράστη…

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση των συνημμένων, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 11.06.2024

H καταθέτουσα Βουλευτής,Γεροβασίλη Όλγα».

Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2. Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
ΚΟΙΝ.:
1. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2. Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Χρήστο ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3. Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχο κ. Βασίλειο ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ
4. Τον Διευθυντή Αστυνομίας Άρτας Ταξίαρχο κ. Βασίλειο ΛΑΓΟ

ΘΕΜΑ: «Μείωση οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α. Άρτας»
ΣΧΕΤ: Υπ΄ αριθ. 2491 από 31.05.2024 δελτίο τύπου της Ένωσής μας
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

«Με το υπ΄ αριθ. 2491 από 31.05 2024 δελτίο τύπου, τονίσαμε ότι ευελπιστούμε να μην συνδυαστεί η έναρξη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με την αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων Υπηρεσιών.

Δεν θέλαμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ανωτέρω Γραφείου βρέθηκε, το πρώτο “θύμα”.

Δυστυχώς, η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την μείωση της οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είναι κατά γενική ομολογία, από τις πλέον αποτελεσματικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας λόγω του πλεονεκτήματος της άμεσης επέμβασης και που πρέπει να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον Πολίτη εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας του.

Εν συνεχεία, την 4.6.2024 γίναμε μάρτυρες της, άδικης και χωρίς αίτησή τους, απομάκρυνσης τριών(3) συναδέλφων μας από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.! Η αδικαιολόγητη και χωρίς προειδοποίηση απομάκρυνση τους, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι η φυσική μας ηγεσία ακολουθεί τις τακτικές της πολιτικής μας ηγεσίας, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βάλει ως στόχο να γυρίσει την Αστυνομία αρκετά χρόνια πίσω, καταστρατηγώντας όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των συναδέλφων μας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την διατάραξη της οικογενειακής και προσωπικής τους γαλήνης.
Κύριε Υπουργέ…
Κύριε Αρχηγέ…
αυτές είναι οι αλλαγές που ευαγγελίζεστε για την Ελληνική Αστυνομία?

Σας ενημερώνουμε ότι με αυτές τις απαξιωτικές κινήσεις, ο Αρτινός πολίτης βιώνει καθημερινά ότι είναι πολίτης β’ κατηγορίας, διότι το μεγάλο και αυτονόητο αγαθό της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ μόνο για τους πολίτες των μεγάλων πόλεων, αλλά όλων των Ελλήνων πολιτών ανεξαιρέτως.

Και ενόψει των επικείμενων μεταθέσεων εντός της Δ.Α. Άρτας, σας επισημαίνουμε ότι σε οποιαδήποτε μετάθεση συναδέλφου μας χωρίς τη θέληση του, θα μας βρείτε Μπροστά σας!!!!
Το φιλότιμο έχει στερέψει !
Για το Διοικητικό Συμβούλιο».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This