Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Πήρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ γιατί την πονούσε το… νύχι της!

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Μία 70χρονη γυναίκα κάλεσε στις 04.30 τα ξημερώματα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γιατί αισθανόταν πόνο στο νύχι.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διασώστες δέχθηκαν κλήση τα ξημερώματα της Πέμπτης από μία γυναίκα, η οποία όπως αποδείχθηκε απλά ένιωθε έναν πόνο στο νύχι της.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εξετάστηκε από τους γιατρούς που φυσικά δεν εντόπισαν τίποτα σοβαρό, της έγιναν παρατηρήσεις ότι απασχολεί άδικα το ΕΚΑΒ.

«Κάλεσαν το ΕΚΑΒ 4:30 τα ξημερώματα για πόνο στο νύχι. Φυσικά στο κέντρο μας είπαν άλλα και τα φούσκωσαν ως συνήθως. Μήπως όμως θα ήταν λογικό εφόσον πήγαμε και διαπιστώσαμε ότι το αίτιο της κλήσης ήταν πόνος στο νύχι να μπορούμε ως επαγγελματίες της υγείας να αρνηθούμε τη μεταφορά στο νοσοκομείο έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε έναν συνάνθρωπο μας που μας έχει πραγματικά ανάγκη;

Για πόσο ακόμα θα είμαστε δέσμιοι μιας απαρχαιωμένης νομοθεσίας που δεν μας επιτρέπει να αρνηθούμε κανένα περιστατικό; Ποιο το νόημα να είμαστε εκπαιδευμένοι επαγγελματίες διασώστες αν δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις; Είναι λογικό συνάνθρωποι μας να ξεψύχανε αβοήθητοι και εμείς να διακομίζουμε τον πόνο στο νύχι;Ήτανε μία γυναίκα γύρω στα 70 η οποία της πονούσε το νύχι. Είχε φλεγμονή. Περπατώντας μπήκε στο ασθενοφόρο βέβαια», ήταν το μήνυμα του Παναγιώτη Πετρίδη, διασώστη που ενεπλάκη στο περιστατικό.

Δείτε επίσης: Τέλος στις χρεώσεις από πενταψήφιους βάζει η ΕΕΤΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ