Υπερ-μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για τα αντικαρκινικά φάρμακα!

Must Read

Καλά νέα για τους απανταχού ασθενείς στην Ελλάδα, που θα μπορέσουν να πάρουν οικονομική -τουλάχιστον- ανάσα, αφού θα δουν τον ΦΠΑ για ακτινοθεραπείες και ραδιοφάρμακα να μειώνεται στο 6%!

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι σήμερα, τα ανωτέρω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονταν στους συντελεστές ΦΠΑ 24% και 13%.

«Με αυτήν τη νομοθετική πρωτοβουλία, μειώνεται το κόστος που επιβαρύνονται οι ασθενείς, αλλά και η συνολική φαρμακευτική δαπάνη. Είμαστε, σταθερά, δίπλα στους πολίτες», δήλωσε με την ανακοίνωση της είδησης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, καταθέτει τροπολογία, που προβλέπει μεταξύ άλλων την υπαγωγή των διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και των υπηρεσιών ακτινοθεραπειών, που διενεργούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, μεταξύ των οποίων οι καρκινοπαθείς, στον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This