11-8-2020

Ο Σίλβιο κι αν εγέρασε… Ακόμα επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι

Ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία αναμένεται να γίνει ξανά κατά το επόμενο διάστημα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι! Με ποιο τρόπο;

Το κεντροδεξιό κόμμα του Forza Italia είναι πολύ πιθανό να στηρίξει την κυβέρνηση κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την ενεργοποίηση του πακέτου βοήθειας 36 δισ. ευρώ που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Για το πακέτο χρημάτων, δηλαδή, που θα δοθεί από την Ε.Ε. στη γείτονα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον τομέα της υγείας.

Η ψήφος των βουλευτών, λοιπόν, του Forza Italia είναι απαραίτητη, καθώς ήδη το κόμμα των Πέντε Αστέρων -κυβερνητικός εταίρος του κεντροαριστερού Τζουζέπε Κόντε- αντιτίθεται στη χρήση της εν λόγω βοήθειας, υποστηρίζοντας πως αυτή συνεπάγεται την επιβολή μέτρων λιτότητας.

Το «πράσινο φως» για μια τέτοια σύμπραξη, λοιπόν, άναψε χθες με δηλώσεις τους ο Ρομάνο Πρόντι, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και εμβληματική προσωπικότητα της ιταλικής Κεντροαριστεράς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η συμμετοχή αυτή δεν αποτελεί ταμπού. Το κύριο ζητούμενο είναι η κυβέρνηση Κόντε να μπορεί να βασιστεί σε μια σταθερή πλειοψηφία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ