Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Ebru Timtik: Το καθεστώς Ερντογάν «σκότωσε» την δικηγόρο του λαού

Η καρδιά της Ebru Timtik σταμάτησε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν μέσα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε χωρίς τη θέλησή της. Ηταν η 238η ημέρα απεργίας πείνας, όταν η δικηγόρος του λαού, άφησε την τελευταία της πνοή, πολεμώντας μέχρι τέλους το καθεστώς του Ερντογάν. Το μοναδικό της αίτημα ήταν να δικαστεί δίκαια.

Οι δικηγόροι  Ebru Timtik και Aytaç Ünsal καταδικάστηκαν σε 13,5 χρόνια κάθειρξης από το τουρκικό δικαστήριο ως τρομοκράτες με βάση την αντιφατική κατάθεση ενός και μόνο μάρτυρα, ο οποίος και αποδείχτηκε ότι ήταν αναξιόπιστος λόγω της πνευματικής του κατάστασης. Οι δύο δικηγόροι που ζητούσαν να ακολουθηθεί δίκαιη νομική διαδικασία της δίκης τους, ξεκίνησαν απεργία πείνας τον Απρίλιο, αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τον θάνατο αν χρειαστεί.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε το αίτημα για την προληπτική αποφυλάκισή τους, θεωρώντας προκλητικά πως δεν προκύπτει ότι υπάρχει κίνδυνος την σωματική του υγεία!

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος Aytaç Ünsal συνεχίζει την απεργία πείνας για 207η μέρα, με μόνο στόχο να καταδείξει ότι το τουρκικό καθεστώς ποδοπατά όσους σηκώνουν το ανάστημά τους στον φασισμό και την αδικία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ