Οι Τούρκοι… ξεσαλώνουν: «Θα υπερασπιστούμε τη Γαλάζια Πατρίδα και θα διαιωνίσουμε την ειρήνη σε όλον τον κόσμο»

Must Read

Με αφορμή την επέτειο της τουρκικής νίκης στη Ναυμαχία της Πρέβεζας το 1538 και την Ημέρα των Ναυτικών Δυνάμεων, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία να διακηρύξει την ανωτερότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων και να διαμηνύσει ότι η Τουρκία «θα υπερασπιστεί τη Γαλάζια Πατρίδα».

«Η νίκη του οθωμανικού ναυτικού υπό τη διοίκηση του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα, ενάντια στον ενωμένο στόλο του Ιερού Συνασπισμού των χριστιανικών χωρών κατά τη διάρκεια της Ναυμαχίας της Πρέβεζας το 1538, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής στην τουρκική ναυτική ιστορία.  Η νίκη της Πρέβεζας ενίσχυσε την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο και έδειξε τη δύναμή της σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε αρχικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Η ιστορία έχει καταγράψει ότι η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη επικρατούν σε όλες τις θάλασσες όπου κυριαρχούν οι ναυτικοί μας. Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι οι Ναυτικές Δυνάμεις μας, οι οποίες έχουν ένα παρελθόν γεμάτο λαμπρές νίκες, όπως η Ναυμαχία της Πρέβεζας, ενισχύουν και μεταφέρουν αυτήν τη μεγάλη κληρονομιά στο μέλλον».

Το… προειδοποιητικό κομμάτι της αναφοράς του Ταγίπ Ερντογάν ήρθε μέσω της Γαλάζιας Πατρίδας: «Τα πρόσφατα γεγονότα στον κόσμο και ειδικά στη Μεσόγειο μας δείχνουν ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυνατοί στις θάλασσες, όπως σε κάθε πεδίο. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε την Γαλάζια Πατρίδα μας, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας με ισχυρή βούληση και ακλόνητη πίστη».

Και συνέχισε τη μεγαλομανία του: «Δίνοντας προσοχή στους προγόνους μας που λένε ‘να είστε έτοιμοι για πόλεμο, αν θέλετε ειρήνη’ (σ.σ. πως μια λατινική φράση εμπίπτει στους προγόνους της Τουρκίας είναι ανεξήγητο…), εξοπλίζουμε τον στρατό μας καθώς και τις Ναυτικές Δυνάμεις για να διαιωνίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο. Για να προστατέψουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας, ως μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να συντηρήσει τα δικά της πολεμικά πλοία με εθνικά μέσα και να διασφαλίσει ότι οι φίλοι μας είναι ασφαλείς και για να αποτρέψουμε αυτούς που λαχταρούν τα δικαιώματά μας, συνεχίζουμε να ενισχύουμε το Ναυτικό μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα που έστειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χούλουσι Ακάρ και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δείχνουν ότι η ύπαρξη μιας σύγχρονης ναυτικής δύναμης είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με αποφασιστικότητα σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This