Γιουσουφάκια των Τούρκων με αρχηγό τη Μέρκελ οι σύμμαχοί μας στην Ε.Ε.

Must Read

Σύμμαχοι… γιουσουφάκια των Τούρκων με αρχηγό τη Μέρκελ αποδείχθηκαν οι -κατά τα άλλα- εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς, όπως αποδείχθηκε, από τη Σύνοδο Κορυφή και το κείμενο συμπερασμάτων εξήχθη μόνον ένα συμπέρασμα:

«Τα συμφέροντά μας σε σχέση με την Άγκυρα μπαίνουν πάνω από την αλληλεγγύη που έμπρακτα θα οφείλαμε να δείξουμε απέναντι σε Αθήνα και Λευκωσία, επιβάλλοντας κυρώσεις στους Τούρκους για την προκλητική συμπεριφορά τους απέναντι σε κράτη-μέλη της Ένωσης».

«Ήταν μια μακρά και δύσκολη συζήτηση, διότι φυσικά η Ελλάδα και η Κύπρος απαιτούσαν τα δικαιώματά τους ως κράτη-μέλη μας. Αλλά είχαμε, επίσης, μια πολύ ειλικρινή συζήτηση σχετικά με την ανάγκη να εξετάσουμε το σύνολο των σχέσεών μας με την Τουρκία. Και έτσι θέλουμε τώρα να ζητήσουμε μια εποικοδομητική ατζέντα με την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες μείωσης των εντάσεων, όπως ήταν η τάση εν όψει ορισμένων δράσεων τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε κυνικά η Μέρκελ μετά το πέρας της Συνόδου, ούσα ιδιαιτέρως αποκαλυπτική αναφορικά με τη γερμανική στάση έναντι του «φίλου της» Ερντογάν.

Τόνισε δε ότι η σχέση Βρυξελλών – Άγκυρας είναι πολύπλοκη και πως η Ε.Ε. δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη μιας πραγματικά εποικοδομητικής σχέσης με την Τουρκία, παρ’ όλες τις δυσκολίες. «Είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ και ο ένας εξαρτάται από τον άλλον όσον αφορά την τακτική στο Μεταναστευτικό και την υποστήριξη που παρέχουμε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τις πολλές προσφυγικές ροές που αναλαμβάνει να διαχειριστεί» σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Την ίδια στιγμή και ο… καλός φίλος της Ελλάδας, Εμανουέλ Μακρόν, αφού ξεφορτώθηκε τα μεταχειρισμένα Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, έκανε διφορούμενες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ανέφερε πως συμφώνησε με τη Γερμανία να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση, καθώς «δεν μπορούμε να επανασυνδεθούμε σε έναν διάλογο με την Τουρκία εάν της επιτρέψουμε να διασχίσει κόκκινες γραμμές… Πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και σαφήνεια, χωρίς να υποχωρούμε σε κλιμάκωση».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όλοι κάναμε παραχωρήσεις και αυτό το κείμενο είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πάρουμε απόψε, γιατί στέλνει ένα πολύ σαφές, σταθερό μήνυμα στην Τουρκία για την Ελλάδα και την Κύπρο… Και καλεί σαφώς σε διάλογο».

Φειδωλή στις δηλώσεις της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ανέφερε πως η Ε.Ε. είναι ξεκάθαρα αλληλέγγυα με την Κύπρο και την Ελλάδα, ενώ ικανοποιημένος τόνισε πως ήταν ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής, σημειώνοντας ότι είχε πάντα στο πλευρό του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This