Κυριακή 20/6/2021

Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων ο φονιάς του Τζορτζ Φλόιντ!

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Τετάρτη ο Derek Chauvin, ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ!

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο Chauvin, ο οποίος στις 31 Μαΐου συνελήφθη κατηγορούμενος για δολοφονία δεύτερου βαθμού και ανθρωποκτονία, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να πιέζει με το γόνατό του το λαιμό του Φλόιντ, «πυροδοτώντας» πλήθος αντιδράσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη, κατέθεσε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτό σημαίνει ότι ο 44χρονος πρώην αστυνομικός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, τουλάχιστον μέχρι τη δίκη του τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και θα καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με άλλους τρεις πρώην συναδέλφους του που κατηγορούνται για συνέργεια στο θάνατο του Φλόιντ στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

Το δικαστήριο είχε θέσει ως όρο για την αποφυλάκισή του χωρίς όρους να καταβάλει εγγύηση ύψους 1,25 εκατ. δολαρίων. Από τη στιγμή που ο Chauvin κατέβαλε 1.000.000 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι αποφυλακίστηκε υπό όρους, στους οποίους περιλαμβάνεται η απαγόρευση να εργαστεί σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου και να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του Φλόιντ.

Επίσης, είναι αναγκασμένος να παραδώσει όποιες άδειες οπλοφορίας ενδεχομένως διαθέτει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ