ΕΟΔΥ: 438 νέα κρούσματα, 84 διασωληνωμένοι και 509 θάνατοι από την πανδημία – Σε κατάσταση πολιορκίας και η Ευρώπη με ρεκόρ 24ωρου (400.000)!

Must Read

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 438 νέα κρούσματα!

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25370, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3508 (13.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10153 (40.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 509 θανάτους συνολικά στη χώρα. 193 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η Ευρώπη εάλω!

Το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη, η οποία αναδεικνύεται σε νέο επίκεντρο του κορωνοϊού, καθώς μέσα σε μία ημέρα ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 400.000 κρουσμάτων, την ώρα που αρκετές χώρες της θέτουν νέους περιορισμούς, προκειμένου να αναχαιτίσουν την πανδημία.

Σύμφωνα με τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία, η Ευρώπη, που αντιμετώπισε επιτυχώς το πρώτο κύμα, τις τελευταίες εβδομάδες ανακοινώνει περισσότερα κρούσματα ημερησίως από την Ινδία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ μαζί, που είναι οι τρεις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε ημερήσια βάση, παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα ανακοινώνονταν κατά μέσο όρο 140.000 κρούσματα την ημέρα.

«Φλέγονται οι Ευρωπαϊκές χώρες»

Από τις 100 μολύνσεις που εντοπίζονται σε όλον τον κόσμο, οι 34 προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters. Πλέον, στην Ευρώπη αναφέρονται 1 εκατομμύριο νέες μολύνσεις κάθε 9 ημέρες και συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 6,3 εκατομμύρια.

Μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ολλανδία και η Ισπανία, κατέγραψαν τις μισές από τις νέες μολύνσεις την τελευταία εβδομάδα. Η Γαλλία αναφέρει τον υψηλότερο μέσο όρο επταημέρου, με 19.425 νέα κρούσματα την ημέρα και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία, η Ισπανία και η Ολλανδία.

Ποια είναι η απάντησή τους στην έξαρση των κρουσμάτων

Αρκετές είναι οι χώρες που κλείνουν τα σχολεία, ακυρώνουν μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και στρατολογούν φοιτητές ιατρικής για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, η Ρωσία επαναφέρει τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η Βόρεια Ιρλανδία κλείνει τα σχολεία για δύο εβδομάδες και τα εστιατόρια για τέσσερις. Στην Ισπανία, οι αρχές της Καταλονίας διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες και περιόρισαν τον αριθμό των πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα. Η Τσεχία στρέφεται επίσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σχεδιάζει να καλέσει χιλιάδες φοιτητές της ιατρικής για να βοηθήσουν. Τα νοσοκομεία διακόπτουν τις μη επείγουσες ιατρικές διαδικασίες, προκειμένου να ελευθερώσουν κλίνες για τους θετικούς στον κορωνοϊό.

Νέα, πιο αυστηρά, περιοριστικά μέτρα ισχύουν από χθες το βράδυ και στην Γαλλία, αφού στο Παρίσι και σε ακόμη οκτώ μεγάλες πόλεις της χώρας σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στην Πολωνία, όπου το σύστημα υγείας προειδοποιεί ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, καθώς αυτήν την εβδομάδα καταγράφηκαν 6.526 νέα κρούσματα και 116 θάνατοι. Για τον λόγο αυτό, εντείνεται η εκπαίδευση των νοσηλευτών και εξετάζεται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν προσωρινά νοσοκομεία.

Τα μέτρα της πήρε και η Σλοβακία, μία χώρα που αποφεύγει το αυστηρό lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο, αλλά έχει απαγορεύσει την παρουσία πελατών σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, έχει διευρύνει την χρήση μάσκας, έχει επιβάλει την τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια, έχει περιορίσει τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσώπων σε συναθροίσεις και έχει κλείσει ορισμένους δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This