Μεγιστάνας της μόδας συνελήφθη για διακίνηση και εμπορία γυναικών

Για διάστημα μεγαλύτερο από 25 χρόνια σε τρεις χώρες.

Must Read

Ο Καναδός μεγιστάνας της μόδας Peter Nygard συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία της διακίνησης και εμπορίας γυναικών. Το κατηγορητήριο υποστηρίχθηκε από 57 γυναίκες, με αναφορές για περιστατικά που έχουν γίνει για πάνω από 25 χρόνια.

Η σύλληψη του 79χρονου έγινε βάση ισχυρισμών ότι χρησιμοποίησε το όνομα της εταιρίας του για να προσελκύσει τα φερόμενα θύματα στο κτήμα του στις Μπαχάμες με το πρόσχημα ότι θα τους προσφέρει δουλειά στο χώρο του μόντελινγκ.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο 79χρονος επιχειρηματίας εκμεταλλεύτηκε την επιρροή του Ομίλου Nygard, χρησιμοποιώντας τους υπαλλήλους του, τα κεφάλαια και τους πόρους του για την πρόσληψη κοριτσιών κάτω των 18 ετών. Στα έγγραφα του δικαστηρίου περιλαμβάνονται 57 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων 18 Καναδών.

Το FBI εισέβαλε στα γραφεία του κ. Nygard στη Νέα Υόρκη, αφού 10 γυναίκες τον μήνυσαν για παρόμοιες περιπτώσεις. Πολλές γυναίκες δήλωσαν ότι ήταν μόλις 14 ή 15 ετών όταν ο κ. Nyguard χρησιμοποίησε ναρκωτικά και αλκοόλ για να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, λέγοντας πως οι ισχυρισμοί τροφοδοτούνται από συνωμοσία που προκαλείται από διαμάχη με τον δισεκατομμυριούχο γείτονά του στις Μπαχάμες.

Παράλληλα, κατηγορούνται και υπάλληλοι του Ομίλου Nygard ότι χρησιμοποίησαν βία, απάτη και εξαναγκασμό στα νεαρά κορίτσια πριν την σεξουαλική κακοποίηση που θα ασκούσε ο μεγιστάνας.

Η εταιρία Nygard International ξεκίνησε στο Γουίνιπεγκ του Καναδά ως κατασκευαστής αθλητικών ειδών. Έχει πλέον περισσότερα από 170 καταστήματα σε όλη τη Βόρεια Αμερική.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ο κ. Nygard παραιτήθηκε από τον ρόλο του προέδρου από όλες τις εταιρείες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This