Ο πρόεδρος της Αυστρίας ζητά να γίνουν δεκτές στη χώρα οικογένειες προσφύγων από τη Λέσβο

Απευθυνόμενος προς τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς

Must Read

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν ζητά ανοικτά να προχωρήσει η χώρα του στην υποδοχή προσφύγων από τη Λέσβο, διαμηνύοντας χαρακτηριστικά «έχουμε αρκετό χώρο».

«Ας κάνουμε μία ανθρωπιστική χειρονομία στο πνεύμα πρώτων βοηθειών και αυτό μπορεί μόνο να σημαίνει να μεταφέρουμε από εκεί πρωτίστως οικογένειες με παιδιά και αυτές θα μπορούσαν να είναι οικογένειες στις οποίες έχει ήδη χορηγηθεί καθεστώς ασύλου και εκείνες για τις οποίες οι διαδικασίες θα πρέπει να διεξαχθούν στην Αυστρία», τονίζει ο Αυστριακός πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kleine Zeitung, απευθυνόμενος προφανώς προς τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Απορρίπτοντας ανησυχίες που διατυπώνονται πάγια από το Λαϊκό Κόμμα, ότι η υποδοχή προσφύγων από τη Λέσβο θα μπορούσε να προκαλέσει προηγούμενο για περαιτέρω ροές προσφύγων, γι ‘αυτό είναι καλύτερο να παρέχεται «επί τόπου βοήθεια», ο ομοσπονδιακός πρόεδρος απαντά με έμφαση ότι «κατά πρώτον, η επί τόπου βοήθεια δεν λειτουργεί και κατά δεύτερον τα Χριστούγεννα είναι η εποχή αναζήτησης καταφυγίου, όπως το εξέφρασε ο Καρδινάλιος (ο Καρδινάλιος της Αυστρίας Κρίστοφ Σένμπορν)», παραπέμποντας προφανής στη γέννηση του Χριστού.

«Μας είναι πράγματι αδιάφορο, το πώς ζουν εκεί αυτοί οι άνθρωποι, παρόλο που μπορούμε να βοηθήσουμε;», διερωτάται ο πρόεδρος φαν ντερ Μπέλεν, διαμηνύοντας στη συνέντευξή του προς την κατεύθυνση του καγκελάριου Κουρτς ότι : «Έχουμε αρκετό χώρο».

Της σημερινής σαφούς υποστήριξης από τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο της υποδοχής προσφύγων από τη Λέσβο, είχαν προηγηθεί δεκάδες επείγουσες εκκλήσεις προς τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς από προσωπικότητες όλων των χώρων της δημόσιας ζωής στην Αυστρία.

Σε εκτενές δημοσίευμά της η έγκυρη εφημερίδα Der Standard επισημαίνει ότι υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες άνθρωποι στην Αυστρία, δήμαρχοι και κοινοτάρχες, ιδιώτες και οργανώσεις, που έχουν προσφερθεί να παράσχουν βοήθεια και να υποδεχθούν πρόσφυγες από ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς, κάτι που οι Πράσινοι, ο κυβερνητικός εταίρος του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, υποστηρίζουν ως «ανθρωπιστική έκτακτη ανάγκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This