Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκόψυχοι Αλβανοί βεβήλωσαν ακόμα και το άγαλμα του εθνικού τους ήρωα, Γεωργίου Καστριώτη!

Η τουρκική προπαγάνδα ειδικά μέσα από τα ισλαμικά τέμενη έχει επηρεάσει την αλβανική κοινωνία

Φαίνεται ότι ο τουρκικός επεκτατισμός έχει καταφέρει να επιμολύνει την αλβανική κοινωνία σε τέτοιο βαθμό ώστε να βεβηλώνεται το άγαλμα ακόμα και του μεγαλύτερου ήρωα της Αλβανίας. Με τις λέξεις μάλιστα «μασόνος» και «δικτάτορας»!

Μιλάμε για τον Γεώργιο Καστριώτη, γνωστό ως Σκεντέρμπεη, τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας που αποτελεί σύμβολο στον αγώνα κατά των Οθωμανών. Οι τούρκοι όμως δεν τον χωνεύουν καθώς δεν βολεύει την προπαγάνδα τους περί αδελφοσύνης των τούρκων και των αλβανών. Είναι και οι ιστορικές αναφορές που θέλουν τον Γεώργιο Καστριώτη να είναι ελληνικής καταγωγής, γεγονός που βοηθά την τουρκική προπαγάνδα εντός Αλβανίας. Προπαγάνδα που γίνεται κυρίως μέσα από τα ισλαμικά ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία και προσηλυτίζουν χιλιάδες αλβανούς κάθε χρόνο φτιάχνοντας έναν ιδιότυπο στρατό υπέρ των Οθωμανών.

Όσον αφορά την εθνότητα του Σκεντέρμπεη, υπήρξαν κατά καιρούς διάφορες απόψεις στην ιστοριογραφία. Κατά τον σύγχρονό του, Μαρίνο Μπαρλέτι, ήταν «πρίγκηπας Ηπειρωτών» (Epirotarum Principis), ενώ Ηπειρώτη τον αποκαλεί και ο ο Γάλλος ιστορικός Paganel (1855). Ο Clement C. Moore, θεωρούσε τον 19ο αιώνα ότι ο πατέρας του (Ιωάννης) ήταν Έλλην Ηπειρώτης.

Δείτε φωτογραφία από την βεβήλωση:

Βεβήλωση άγαλμα Σκεντέρμπεΐ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ