Ο Τζο Μπάιντεν και επίσημα 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ – Τι είπε στην πρώτη του ομιλία

Με Lady Gaga και Τζένιφερ Λόπεζ στο πλευρό του!

Must Read

Εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην Ουάσιγκτον, μετά την προ ημερών εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) ξεκινά το τελετουργικό της ορκωμοσίας.

Η σταρ της ποπ Lady Gaga θα ψάλλει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο και η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει προς τιμή του νέου Προέδρου.

Ο Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) και κατόπιν ο νέος «πλανητάρχης» θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, σε αυτήν θα παρουσιάσει το όραμά του «για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανοικοδόμηση, την ένωση και την επούλωση του έθνους».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν έγραψε σήμερα στο Twitter ότι μια «καινούρια ημέρα» ανατέλλει στην Αμερική, λιγότερο από τρεις ώρες πριν από την ορκωμοσία του διαδεχόμενος τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Μια καινούρια ημέρα στην Αμερική», έγραψε σε ένα τουίτ ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα ανήμερα της μεταβίβασης της εξουσίας.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις έφτασαν στο Καπιτώλιο, όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας τους. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν για τη Φλόριντα.

Η πρώτη ομιλία του Μπάιντεν ως Πρόεδρος των ΗΠΑ

Στις 18.48 ώρα Ελλάδας ο Τζο Μπάιντεν έγινε επίσημα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβηκε στο πόντιουμ για να απευθύνει το πρώτο του μήνυμα στον λαό των ΗΠΑ υπό το νέο του ρόλο.

«Αυτή είναι η νέα μέρα της Αμερικής, η μέρα της Δημοκρατίας. Γιορτάζουμε τον σκοπό της Δημοκρατίας, η βούληση των πολιτών εισακούστηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη, αλλά είναι αυτή που επικράτησε» ανέφερε αρχικά ο Μπάιντεν.

«Έχουμε ακόμα πολλά να διορθώσουμε, πολλά να αλλαξουμε, αλλά και πολλα να κερδίσουμε. Ένας ιός που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια, μας ταλαιπωρεί. Εκατομμύρια δουλειές έχουν χαθεί. Έχουν πεθάνει περισσότεροι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Μας απειλούν ο εξτρεμισμός, η τρομοκρατία. Χρειαζόμαστε ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Θα δώσω όλη μου την ψυχή για τον σκοπό όλης της Αμερικής» συνέχισε.

«Θέλουμε ασφαλή σχολεία, δουλειές, να νικήσουμε τον θανατηφόρο ιό. Η ιστορία μας είναι μια διαρκής μάχη ανάμεσα στο ιδανικό της Αμερικης και τον ρατσισμό, τις αδικίες. Η ιστορία, η πίστη, μας δείχνουν τον τρόπο για να προχωρήσουμε. Θέλουμε αξιοπρέπεια. Χωρίς ενότητα δεν υπάρχει κράτος, αλλά μόνο χάος. Η ενότητα μας δείχνει τα επόμενα βήματα. Αν δουλέψουμε έτσι, δεν θα αποτύχουμε ποτέ, σας το εγγυώμαι».

https://youtu.be/SI2BwxpMPYc

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This