Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ο Ερντογάν έδωσε 1 δις δολάρια στο κρατικό δίκτυο TRT μέσα σε τρία χρόνια

Λίστα Ταγίπ...

Το κρατικό δίκτυο TRT της Τουρκίας έλαβε 7,2 δισεκατομμύρια λίρες (971 εκατομμύρια δολάρια) σε δημόσια χρηματοδότηση μεταξύ των ετών 2017-2019, σύμφωνα με έκθεση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της χώρας.

Το TRT διατηρεί 5.300 τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων, όπου φιλοξενεί 26 τηλεοπτικά στούντιο, 21 ραδιοφωνικούς σταθμούς και 23 στούντιο παραγωγής ραδιοφώνου, μεταξύ άλλων, με παραγωγή και μετάδοση επίσης στα γραφεία του TRT στην Ουάσιγκτον και στο Λονδίνο, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü.

Το TRT, το οποίο έχει δεχθεί επίθεση για προπαγάνδα υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης και του Ταγίπ Ερντογάν, δεν είχε δημοσιεύσει έκθεση δραστηριότητας την επίμαχη τριετία, προκαλώντας εικασίες σχετικά με τα έσοδα και τις δαπάνες του.

Η έκθεση τόνισε επίσης ότι το εισόδημα του δικτύου 16 καναλιών του TRT ήταν «πολύ χαμηλότερο» από τα κρατικά δίκτυα πολλών άλλων χωρών.

Πέρυσι, το TRT World αναγκάστηκε να εγγραφεί ως ξένος πράκτορας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και να αποκαλύψει ότι εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από δημόσιους οργανισμούς που κυριαρχούνται από την τουρκική κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ