Στο στόχαστρο ισλαμιστών ο ουρανοξύστης Burj Khalifa στο Ντουμπάι – Απειλούν να τον βομβαρδίσουν με drones

Must Read

Τρομοκράτες που φέρεται ότι έχουν τη στήριξη και τη χρηματοδότηση του Ιράν έχουν απειλήσει να ανατινάξουν τον ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι με drones.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της «Sun», το ενδιαφέρον τους έχει στραφεί εκεί όπου το τελευταίο διάστημα βρίσκονται πολλοί influencers από τις δυτικές χώρες. Μια ανατριχιαστική αφίσα προπαγάνδας δείχνει μια μπάλα φωτιάς να σκάει στον πύργο των 100 ορόφων και ένα δεύτερο drone να ζουμάρει στον στόχο.

Η απειλή προέρχεται από μια ιρακινή παραστρατιωτική οργάνωση που είναι ύποπτη για δύο επιθέσεις με drone στο Ριάντ αυτήν την εβδομάδα. Αρχικά για τις επιθέσεις αυτές είχαν
κατηγορηθεί οι Χούθι, αντάρτες στην Υεμένη, οι οποίοι έχουν τη στήριξη του Ιράν, ωστόσο αυτοί διέψευσαν ότι ευθύνονταν για αυτές και την ανάληψη ευθύνης την έκαναν οι Alwiya al- Waad al-Haq (Ταξιαρχίες της Ενάρετης Υπόσχεσης), όπως μεταδίδουν οι «Τimes» του Λονδίνου.

Αυτή η οργάνωση είναι η τελευταία από μια σειρά νέες, σκοτεινές παραστρατιωτικές ομάδες που ξεπήδησαν μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολειμανί πριν από έναν χρόνο. Αυτός φέρεται ότι συντόνιζε τις ομάδες που μάχονταν για τα συμφέροντα του Ιράν στο Ιράκ και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι ίδιες ομάδες έχουν κάνει επανειλημμένες επιθέσεις με πυραύλους στην πράσινη ζώνη της Βαγδάτης, αλλά και σε αμερικανικά και ιρακινά στρατιωτικά κομβόι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This