ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Τέξας – Τουλάχιστον 18 οι νεκροί – Φωτό του δράστη(video)

Must Read

Επίθεση με όπλα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εμπορική ζώνη του Τέξας, με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή να αναφέρουν πως υπάρχουν 18 νεκροί και τουλάχιστον 22 τραυματίες.

«Δυο είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στο Τέξας Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ένας δράστης είναι 21 έτους, Πάτρικ Κρούσιους από το Αλεν του Τέξας, ενώ για το δεύτερο συλληφθέντα, δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του στο αδιανόητο τραγικό γεγονός.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής κυβερνήτης της αμερικανικής Πολιτείας Ντάν Πάτρικ τόνισε στον ίδιο σταθμό πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται «κάπου μεταξύ 15 με 20, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τον αριθμό των νεκρών».

«Η μαμά μου είναι νεκρή»

«Η μαμά μου είναι νεκρή», είπε ένα αγόρι βλέποντας ανθρώπους που βρίσκονταν πεσμένοι στο έδαφος.

«Άκουσα κάτι σαν πυροτεχνήματα. Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυς του μακελειού στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ από τα τραγικά γεγονότα στο Ελ Πάσο. Προσευχόμαστε για τα θύματα, την κοινότητα και τους συνεργάτες μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις αστυνομικές δυνάμεις και θα επανέλθουμε όταν κριθεί αναγκαίο», ανέφερε σε tweet η διοίκηση του σούπερ μάρκετ Walmart, όπου έγινε η επίθεση.

Το ΝBC News αναφέρει ότι στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Τέξας νοσηλεύονται 10 σοβαρά τραυματισμένα άτομα ενώ άλλοι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για την δολοφονική επίθεση και δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τον κόσμο.

«Δεν περίμενα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο»

«Αυτή είναι μια τραγωδία που ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε στο Ελ Πάσο. Με σκίζει…», δήλωσε ο δήμαρχος του El Paso Dee Margo στο CNN.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott, υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν «μια απάνθρωπη και άσκοπη πράξη βίας».

«Έχουμε αναπτύξει στρατιωτικούς, ειδικούς πράκτορες, Texas Rangers, τακτικές ομάδες και αεροσκάφη στη σκηνή σε ρόλο υποστήριξης. Η πολιτεία του Τέξας θα κάνει ό, τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι παρέχεται δικαιοσύνη στους δράστες», είπε.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προέβαλαν όλο το απόγευμα εικόνες με τις αστυνομικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στο σημείο.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για τον έλεγχο των όπλων, εκρηκτικών, καπνού και οινοπνευματωδών (ATF) στο Ντάλας ανακοίνωσε πως σπεύδουν άνδρες της επί τόπου για να συνδράμουν την αστυνομία του Ελ Πάσο.

Το tweet της αστυνομίας λίγο μετά την επίθεση:

«Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακράν του εμπορικού κέντρου Σιέλο Βίστα. Έχουμε λάβει πολλές πληροφορίες για την ύπαρξη πολλών δραστών με όπλα», αναφέρεται στο προειδοποιητικό μήνυμα που διέδωσε μέσω Tweeter η αστυνομία, λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος). Μία ώρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση είναι ακόμη «εν εξελίξει».

Δείτε παρακάτω τα video από τον τόπο της επίθεσης.

https://twitter.com/sotiridi/status/1157715375989149700

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This