Αϊτή: Νεκρός διευθυντής φυλακών σε αιματηρή απόδραση κρατουμένων με τουλάχιστον 9 θύματα

Ανάμεσα στους φυγάδες είναι και ο αρχηγός μιας από τις πλέον επικίνδυνες συμμορίες της χώρας

Must Read

Αιματηρή απόδραση δεκάδων κρατουμένων από φυλακή της Αϊτής, έλαβε χώρα την Πέμπτη, με 9 άτομα να χάνουν τη ζωή τους πάνω στην αναμπουμπούλα, ανάμεσά τους και ο διευθυντής φυλακής.    

Ο Πολ Έκτορ Ζοζέφ, διευθυντής του σωφρονιστηρίου του Κρουά ντε Μπουκέ (Croix des Bouquets), προαστίου της πρωτεύουσας της Αϊτής, Πορτ-ο-Πρενς, «σκοτώθηκε στο εσωτερικό της φυλακής», ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Πολλοί φυλακισμένοι απέδρασαν», επιβεβαίωσε ο ίδιος, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρινίσει το πόσοι, ενώ τουλάχιστον έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί από σφαίρες στους δρόμους γύρω από τη φυλακή, όπως διαπίστωσε φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, εξάλλου, ανάμεσα στους ανθρώπους που απέδρασαν ήταν ο Αρνέλ Ζοζέφ, αρχηγός μιας από τις ισχυρότερες και πλέον επικίνδυνες συμμορίες στην Αϊτή. Τα ίδια μέσα μεταδίδουν πως, πέραν του διευθυντή της φυλακής, σκοτώθηκαν επτά φυλακισμένοι και ένας αστυνομικός.

Συνελήφθησαν 40 φυγάδες

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έμποροι ρούχων σε αγορά κοντά στη φυλακή, είπαν πως αναγκάστηκαν να δώσουν μέρος του εμπορεύματός τους σε δραπέτες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε αργότερα στην εφημερίδα «Le Nouvelliste» ότι 40 φυγάδες συνελήφθησαν, ενώ οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της φυλακής, όπου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Από την ίδια φυλακή υψίστης ασφαλείας, που ανεγέρθηκε με χρηματοδότηση του Καναδά και εγκαινιάστηκε το 2012, το 2014 είχαν αποδράσει τουλάχιστον 300 φυλακισμένοι!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This